Jó ideje napirenden van már Németországban a benzin- és dízelüzemű autók árusításának korlátozása, ám eddig csupán tervezetként élt a dolog a közéletben. Egészen mostanáig: a Der Spiegel alapján az Automtive News arról számolt be, a német parlament elfogadta a tervet, így 2030-tól az új autók esetén betiltják benzin- és dízelüzemű kocsik árusítását.
A lap szerint a németek az EU-s partnereket is sürgetik Brüsszelben, hogy 2030-ra mások is hasonló módon támogassák a zéróemissziós gépek elterjedését. Oliver Krischer zöldpárti képviselő szerint ha a párizsi klímacsúcson elhangzottakat valóban komolyan akarjuk venni, és az éghajlatváltozás folyamatának lassítása érdekében csökkenteni akarjuk az üvegházhatású gázok kibocsátását, akkor lehetővé kell tenni, hogy 2030 után a nem belső égésű motorral felszerelt autók legyenek többségben az utakon.

A felmérések szerint az, hogy a gyártásban az elektromos autókra állnak át, munkahelyek ezreit veszélyezteti csak Németországban. Ennek oka, hogy az elektromotorok összeszereléséhez jóval kevesebb szakemberre van szükség mivel a felépítésük is egyszerűbb, mint a belső égésű motoroké.
(HVG nyomán)