Több alkalommal felkínálta otthonát a migránsoknak egy "német" középiskolai matematikatanár. Egyik nap, miután nem ment be dolgozni, felismerhetetlenségig szétroncsolt koponyával a pincében találtak rá.
A diákok nagy kedvence volt az az 55 éves, iráni származású professzor, aki egyik nap nem jelent meg a munkahelyén a Hannoverhez közeli, festői Celle városkában. Munkatársai elmentek hozzá, látták autóját a ház előtt, de a szobák üresek voltak, kivéve a vérnyomokat, amik a pincébe vezettek. Ott találták meg vérbe fagyva barátjukat és kollégájukat. Az eset mindenkit sokkolt, a diákokat, az iskolát és a környéket egyaránt.

A rendőrség sokáig csak annyit közölt a gyilkossággal kapcsolatban, hogy a nyomozás érdekében nem hoznak nyilvánosságra részleteket. A Bild azonban lehozta, hogy az egyedül élő Mehdi Hushmand előszeretettel támogatta és segítette a migránsokat.

Bár korábban már reppentek fel hírek, hogy házának felújítását lengyel vendégmunkások végezték, a professzor viszont elégedetlen volt a munkával, sokat panaszkodott az iskolában, hogy becsapták, ám a Bild szerint a rendőrség nem talált arra vonatkozóan nyomot, hogy a lengyel vendégmunkások végeztek volna vele. A professzor kívánsága az volt, hogy szülőföldjén temessék el, így a helyi közösség gyűjtésbe kezdett, végül sikerült annyi pénzt összeszedni, hogy ki tudták szállítani Teheránba.

A nyomozók így azon a szálon indultak el, hogy Mehdi Hushmand önkéntes tolmácsként rendszeresen járt a migránsközpontokban, takarókat, élelmiszert, kellékeket vásárolt, segített, ahol tudott - hiszen ő maga is így érkezett egykor Németországba. Sőt, össze is barátkozott a migránsokkal, saját házát ajánlva fel átmeneti megoldásként. Több hír szerint így találkozott gyilkosával is, aki végül februárban hidegvérrel végzett vele. Az afgán betolakodó még decemberben érkezhetett Európába a nyugat-balkáni útvonalon. A feltételezések szerint vita támadt a professzor és a bevándorló között, ez vezetett végül az erőszakhoz, mely során egy kemény tárggyal, talán egy feszítővassal ütötték agyon a tanárt.
Végül március 16-án a rendőrség letartóztatott egy 58 éves férfit, akit a gyilkossággal gyanúsítottak, ám származásáról nem adtak ki információkat. Elképzelhető, hogy ha nem illegális bevándorló végzett vele, azt a kedélyek lenyugtatása végett mindenképpen megerősítették volna a hatóságok. A bíróság előtt a gyanúsított beismerte a gyilkosságot.
Az osztrák rendőrség hasonlóan titokzatoskodott egy tavaly decemberi nemi erőszak kapcsán is. Végül persze kiderült, hogy egy 20 éves iraki migráns erőszakolta meg azt a 10 éves kisfiút egy bécsi uszodában, akit nagyon súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
Afgán betolakodó erőszakolt meg egy nőt Belgiumban is. A "fiatal" épp előző héten részt vett egy kurzuson, ahol a migránsoknak próbálták elmagyarázni, miként kell bánni az európai kultúrákban a nőkkel. A jelek szerint sikeres volt a tanfolyam.
Sajnos a sor napestig folytatható, gondoljunk csak a kölni molesztálástól kezdve a máltai esetre. De csak az év első hónapjaiból több száz eset sorolható fel.
(Kuruc.info - Ma.hu nyomán)