Letartóztattak egy 41 éves togói (Nyugat-Afrika) férfit, aki szerdán a nyílt utcán gyújtotta fel ugyanonnan származó feleségét az észak-németországi Kiel városában.
Zoom
Helyi lapjelentések szerint a környéken sétálók egy felgyújtott nőt láttak rohanni az utcán. Többen is utánaszaladtak, de sokáig nem tudták eloltani a lángoló ruhákat.
Zoom
Mikor végre sikerült megfékezni a lángokat, az illetőt az út szélére fektették. Ekkor vált egyértelművé, milyen súlyos égési sérüléseket szenvedett. Annyira megégett, hogy azt sem tudták eldönteni, milyen nemű. A szemtanúk értesítették a mentőket, akik beszállították a közeli kórházba, de az asszony nem sokkal megérkezése után belehalt sérüléseibe. Férjét, aki tettét húsz évnyi hatékony integrálódás után követte el, ezután tartóztatták le.
Úgy tudni, a pár már jó ideje külön élt, a gyilkosságot egy heves vita szította. Szemtanúk szerint a nő a helyi klinikáról jött éppen ki, mikor férje megtámadta. A férfi benzinnel öntötte le az asszonyt, majd meggyújtotta, de nem volt elég körültekintő, így saját nadrágja is lángra kapott. Miután sikerült eloltania, elmenekült.
(Express - Híradó nyomán)