Berlin Alt-Hohenschönhausen nevű városrészében szerdán délután meggyilkoltak egy 14 éves német lányt. Az áldozat, Keira Gross tehetséges gyorskorcsolyázó is volt, aki nemrégiben szakított egy betolakodóval, Mutti vendégével. A Plauener utcai lakásukban a hazatérő édesanyja talált rá a vérében fetrengő, már haldokló lányra - írja honlapján Oliver Flesch.
Zoom
Keira Gross – meggyilkolták14 éves korában (fotó: Fb)
A németországi közszolgálati média és az újságok honlapjai egyelőre még csak sejtetni sem kívánják a gyilkos kilétét, az áldozat családnevének is csak a kezdőbetűjét írják ki, ám az áldozat ismerősei és a szomszédok információi alapján a világhálón már nem rejtik véka alá, hogy az elkövető ismét egy betolakodó lehet, akivel a lány nemrégiben szakított. Oliver Flesch újságíró a honlapján a tragikus hírnek a következő főcímet adta: „Merkel legújabb áldozata a berlini Keira Gross (14). Húsz késszúrással mészárolták le.” Oliver Flesch megjegyzi, hogy a „német” fősodratú sajtó elhallgatja a 14 éves lány teljes nevét, az arcképét sem jelenítik meg, s a gyilkos kilétére még csak utalást sem tesznek.
Zoom
Keira Gross – tehetséges gyorskorcsolyázó is volt
A 14 éves Keira Gross az édesanyjával élt együtt a gyilkosság színhelyén, a berlini Plauener utcai lakásukban, ahol szerdán délután húsz késszúrással valósággal lemészárolták. A hazatérő édesanya talált rá a vérében fetrengő, haldokló lányára, s azonnal kihívta a mentőket és a rendőrséget. A kiérkező mentősök egy órán keresztül küzdöttek a fiatal lány életéért, ám végül kénytelenek voltak megállapítani a halál beálltát. Az édesanya a helyszínen idegösszeomlást kapott, s jelenleg is pszichológiai gondozás alatt áll.
Zoom
Keira Gross (fotó: Fb)
A gyilkosság helyszíne, Keira és édesanyja lakása, Berlin Alt-Hohenschönhausen nevű városrészében mindössze 2,5 kilométerre van a Berliner Turn- und Sportclubtól (TSC), ahol a tehetséges gyorskorcsolyázónak is bizonyult lány hosszú évek óta edzeni szokott. Keira legutóbb a német gyorskorcsolyázó országos ifjúsági bajnokság során a 18. helyen végzett. Szerette a gyorskorcsolya sportot, amiről a rendőrség által egyelőre még nem törölt Fb-oldalára kitett fényképek is tanúskodnak.
Hering J. – Kuruc.info