2020. szeptember 30., szerda, Honória napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:01 Talán így rájönnek, hogy lépni kell: a kormányt is elérte a Twitter-cenzúra11:41 Beismerte tettét egy japán darabolós sorozatgyilkos11:12 Vádat emeltek egy gödöllői nő ellen, aki hagyta (volna) meghalni csecsemőjét10:43 Így hordják szervezetten a betolakodókat a délvidéki Martonosra10:29 Belgiumban megállapodás született a kormányalakításról10:00 Csak négy évet, és csupán fogházat kapott Molnár Ricsi, de legalább eltiltották a vezetéstől09:55 Nyolcan meghaltak, 894-gyel nőtt a fertőzöttek száma09:34 Folytatódnak az örmény-azeri összecsapások09:04 Hezbollah-válasz Netanjahunak: nagyon jól tudjuk, hova tegyük a rakétáinkat08:54 Csütörtöktől vasárnapig tartják a Tokaji Szüreti Napokat08:10 "Megvédjük az édesanyákat az LMBTQP-szörnyektől!" - Toroczkai tüntetésre hív07:52 Folyamatos civakodásból és egymás sértegetéséből állt az első Trump-Biden vita07:30 Létrákkal érkeztek, és kövekkel dobálták a rendőröket a megszállók - ezúttal sem lőtték halomra őket07:22 Fáj a térded, alig bírsz felállni? Zseniális találmány húzódás, rándulás esetére is (x)06:57 Sósvízű tavak hálózatát fedezték fel a Mars felszíne alatt
24 óra legolvasottabbjai

Bevándorlóbűnözés :: :: Hozzászólások

"Francia"ország: a börtönből kiengedett terroristák megfigyelése sérti szegények emberi és polgári jogait

Reklám

A francia Alkotmánytanács alkotmányellenesnek találta a terrorizmusért elítéltek megfigyeléséről szóló, sokat vitatott törvénymódosítás lényegi elemeit.
Az előbb a szenátus, majd július végén a nemzetgyűlés által is jóváhagyott módosítás több rendelkezése sérti az alapjogokat a francia alkotmánybírósági szerv pénteken ismertetett álláspontja szerint.
A testület hozzátette, nem lehet a személyes szabadságot szükségtelen szigorral korlátozni. Ezek közé sorolta a szabad mozgás korlátozását, a magánélet megfigyelését és a normális családi élethez való jog megsértését.
Zoom
Franciaország megkapja, amire vágyik
Az Alkotmánytanács szerint bár a törvényhozókat az az alkotmányos cél vezette, hogy szembeszálljanak a terrorizmussal, az intézkedéseknek azonban arányosnak kell lenniük.
A törvénymódosítás révén többek között lehetővé tennék az igazságszolgáltatási szerveknek, hogy a terrorvádakkal öt évnél hosszabb időre elítélt személyeket büntetésük letöltése után több évre hatósági megfigyelés alá helyezzék. Ennek keretében például előírható lenne számukra, hogy hol lakjanak, illetve megtiltható lenne, hogy bizonyos személyekkel érintkezzenek. A büntetést letöltő személy hozzájárulásával egy elektronikus nyomkövető karperec viselésével tovább bővülne az ellenőrzési lehetőségek köre.
A jogszabály bírálói szerint ez az emberi és polgári jogok megsértésének minősül, és a magánszféra ilyen mértékű korlátozása nem áll arányban a közbiztonság érdekével.
Franciaországban az elmúlt években több iszlamista terrortámadás is történt, ezekben több mint 250-en vesztették életüket.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready