Mint arról korábban beszámoltunk, mintegy negyven migráns gyűlt össze a határ szerb oldalán, a Röszke közelében található vasúti síneknél 2020. szeptember 30-án.
A rendőrök éjfél után nem sokkal a hőkamerák segítségével észlelték, hogy a migránsok a határ több egymáshoz közeli szakaszán, kisebb csoportokban, létrák segítségével próbálnak meg az ideiglenes biztonsági határzárra felmászni, és illegálisan Magyarország területére jutni. Erőszakosan léptek fel a határt védő járőrökkel szemben, kövekkel dobálták meg őket, eközben a határszakaszt figyelő kamerában és két szolgálati autóban is kár keletkezett.
A rendőrök a határ közelében három külföldit elfogtak, több csoport erőszakos átlépési kísérletét pedig megakadályozták. Az elfogott férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
Zoom
A három illegális migránst a Szegedi Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Őrizetbe vételük mellett határzár tiltott átlépése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelniük.
Zoom
Az ügyben csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt is eljárás indult ismeretlen tettesek ellen - közölte honlapján a rendőrség.
Zoom
Korábban írtuk: