Tíz rendőrkapitány vezetői megbízását vonták vissza szombati hatállyal - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI megkeresésére. Az MTI azzal kapcsolatban kereste meg az ORFK-t, hogy pénteken a dunaújvárosi és a szombathelyi rendőrkapitány vezetői megbízásának visszavonása vált nyilvánossá. A Kuruc.info a "fősodratú" médiumokat megelőzve - és általuk elhallgatva - hírt adott az egri és a füzesabonyi rendőrkapitány menesztéséről is.
Szeptember 15-i hatállyal a balassagyarmati, a dunaújvárosi, az egri, az esztergomi, a fonyódi, a füzesabonyi, a siklósi, a szigetszentmiklósi, a szombathelyi és a dunakeszi rendőrkapitányok vezetői megbízását vonták vissza - olvasható az ORFK kommunikációs szolgálata által az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban.
Közölték, az új vezetők kinevezéséig a kapitányságvezetők helyettesei irányítják az érintett rendőrkapitányságokat. A tájékoztatás szerint Pintér Sándor belügyminiszter utasítására az ORFK vezetője a rendőrség helyi szervei tevékenységének értékelése alapján felülvizsgálta "a leggyengébben teljesítő rendőrkapitányságok vezetőinek vezetői alkalmasságát".
Az országos rendőrfőkapitány, illetőleg a budapesti és a megyei rendőrfőkapitányok már a szervezeti értékelés folyamatában visszavonták a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. és XII. kerületi, a szentendrei és a zalaegerszegi rendőrkapitányság vezetőjének vezetői megbízását - írták.
Süketelésükben azt próbálták bizonygatni, hogy a szervezetek értékelése során a szubjektív biztonságérzetet leginkább befolyásoló mutatókat vették figyelembe, egyebek mellett az egy hivatásosra jutó nyomozások és az eredményes nyomozások számát, a nyomozáseredményességi mutatót, a nyomozások időszerűségét, a felderítési eredményességet a tulajdon elleni szabálysértéseknél, az egy hivatásosra jutó szándékos bűncselekményen tetten értek számát, a személyi sérüléses közlekedési balesetek számának változását, valamint az önkormányzatok véleményét.
(MTI nyomán)
Korábban írtuk: Indokolás nélkül menesztették az egri rendőrkapitányt - már narancséknak is kínossá vált a szocik magyargyűlölő rendőrbűnözője

Indokolás nélkül, azonnali hatállyal menesztették dr. Petrovics András egri rendőrkapitányt az Egri Rendőrkapitányság éléről. A szocialisták által Egerre szabadított rendőrbűnöző irányítása alatt gyakorlatilag politikai rendőrségként működött az Egri Rendőrkapitányság. Heves megyében az egrihez hasonlóan indokolás nélkül azonnali hatállyal menesztették a füzesabonyi rendőrkapitányság vezetőjét is.
Hivatali visszaélések sorozata, melyben a lekamerázott és megfélemlített nyugdíjas megemlékezőkön keresztül, a hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazáson (pl. egy rendezvény előadóját a kapitányságon a fűtőtesthez bilincselték, majd az arcát ököllel ütlegelték), a bűnpártoláson és a bizonyítékok megsemmisítéséig szinte mindent elkövetett Eger város hírhedt, alvilági kapcsolatokkal rendelkező rendőrkapitánya és közvetlen beosztottai.
Gyakorlatilag minden jelentős egri nemzeti szervezet (Jobbik, Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, Új Magyar Gárda) vezetője ellen indítottak koncepciós eljárásokat az elmúlt években, minden eszközzel - beleértve a fenyegetéseket és a fizikai erőszakot is - próbálták megtörni azokat, akik felemelték a szavukat a helyi rendőrség maffiaszerű működése ellen.
Mostanra azonban már Eger fideszes többségű városvezetésének és Pintér Sándor belügyminiszternek is kellemetlenné vált a korábban az MSZP-kormányt is elvtelenül kiszolgáló rendőri vezető.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: