Izraeli újságírók, cionista világszervezetek vezetői Magyarországon hanukázgatnak, esznek-isznak, Herzl Központot avatnak, s ráérő idejükben, szombaton - a zsinagóga helyett - kimennek az ócskapiacra, ahol újabb bizonyítékot, ezúttal egy Hitler-képet találtak a magyarok túlburjánzó antiszemitizmusára. A döbbenetes fölfedezés ahhoz mindenesetre elég volt, hogy a héber sajtóban ismét fölmelegítsék az elképzelhetetlent: a jövőbeni Jobbik-Fidesz kormánykoalíciót.
Egy Joáv Limor nevű izraeli újságíró tegnap, szombaton, a zsinagóga helyett az egyik budapesti ócskapiacon (nem írják, hogy melyiken, de valószínűleg az ecserin - H. J.) bóklászott, egészen addig, amíg bele nem botlott egy nagyméretű, leírása szerint "óriási" Hitler-festménybe, s mindenek tetejébe a Führer mellett, az árus standján pedig egy sereg "náci" jelvény, katonai kitüntetés díszelgett. Facebook-oldalára a firkász két fényképpel illusztrálva rögtön ki is tette a döbbenetes, a magyarok féktelen antiszemitizmusát megerősítő újabb hírt. Az angol nevet viselő News 1 (Máhláká Risoná), elég olvasott héber nyelvű hírportálon pedig egy másik izraeli újságíró kéjesen és megrendülten csapott le a Budapestről érkező újabb borzalomra.

Adolf Hitler képmása a pesti piacon (Fotó: Joáv Limor)
Icik Wolf, az említett hírportálon a magyarországi bolhapiacon föllelt, bekeretezett Führer-képtől gyorsan és természetesen jut el a Magyarországon egyre fokozódó, túlburjánzó antiszemitizmusig, és nem fogják kitalálni - a Jobbik Magyarországért Mozgalomig. Egyébként zárójelben megjegyezzük, hogy Izraelben az izgága, ürülékkeverő héber sajtó már jó másfél esztendeje akkora reklámot csap a Jobbiknak, hogy ha egy izraeli átlag polgárt álmából fölriasztanak és azt mondják neki, hogy Magyarország, habozás nélkül rávágja, hogy Puskás, vagy azt, hogy Jobbik, amit a "műveltebbek" Dzsobbiknak is ejtenek.
De nézzük, hogy mit ír az újság: "Magyarország az elmúlt években a túlburjánzó antiszemitizmus színterévé vált. A most következő tavasszal fölerősödhet az a tendencia, ha a jobboldali Jobbik Párt (sic!) csatlakozik a koalícióhoz" (nyilván kormánykoalícióra gondolt a nagy műveltségű cikkíró - H. J.), írja Icik Wolf, majd így folytatja: "Hogy megértsük, mennyire szélsőségesek a Jobbik Párt tagjai, elég meghallgatni egyik tagjának a magyar Parlamentben elhangzott szavait: Fölszólított, hogy készítsék el a zsidó parlamenti képviselők és miniszterek listáját, mert 'ők nemzetbiztonsági veszélyt jelentenek, s Izrael javára billentik Magyarország külpolitikáját', idézi föl a cikkíró a közelmúlt eseményét, majd előhozakodik az izraeli sajtóban 2010 óta szinte betűről betűre változatlanul ismételgetett szöveggel:
"A 2010-es, a legutóbbi választásokon a Jobbik a parlamenti helyek tizenkét százalékát kapta, ám pusztán a bekerülése is veszélyes legitimálást biztosít neki, illetve a zsidók és a cigányok ellen irányuló rasszista nézeteinek hangoztatására", áll a Hitler-képről szóló cikkben, amelynek írója ezután némileg kételkedve szól a Fidesz-kormány antiszemitizmus elleni lépéseinek komolyságáról: "Magyarország kormánya az elmúlt esztendőkben igyekszik megszabadulni a holokauszt idején a mintegy 600 ezer magyarországi zsidó elpusztítása miatt rajta esett szégyenfolttól, de ha megvalósul a forgatókönyv, miszerint a Jobbik Párt csatlakozik a koalícióhoz, nagyon is elképzelhető, hogy meghiúsul azoknak a szándéka, akik szeretnének megszabadulni az antiszemitizmustól", riogat a héber lap, majd a kedélyek lecsillapítása végett idézi Orbán Viktor ismert megnyilatkozását: "Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke előreláthatólag megnyeri a választásokat, de már korábban kijelentette: ha a Jobbik támogatása nélkül nem lesz képes (kormány)koalíciót alakítani, inkább új választások kiírását javasolja. 'Akkor inkább új választásokat tartunk, de velük (nyilván a Jobbikkal - H. J.) nem lépünk koalícióra', mondta Orbán Viktor".
Zoom
Fegyveres alakulatok jelvényei, kitüntetések (Fotó: Joáv Limor)
De hogy még érdekesebb legyen az Adolf Hitlert ábrázoló képpel való riogatás, az újságíró fentebb hivatkozott Facebook-oldalán a hírhez egy Ofer Fruchter nevű személy (korábban biztonsági emberként dolgozott a budapesti izraeli intézményekben - H. J.) kommentárként bejegyezte: "Joáv, ez a kép már több mint húsz éve ott van ezen a standon, emlékszem rá az ottani tartózkodásom idejéből. Ha nem tévedek, a kép nem is eladó, de mellette valóban vannak kitéve náci jelvények, illetve más fegyveres erők jelvényei, kitüntetései, így például az izraeli rendőrségé is"...
Hering József - Kuruc.info