Dieudonné M'bala M'bala francia színész, komikus az elindítója a vén kontinensen végigsöprő új, veszedelmes antiszemita láznak: a félig kivitelezett, vagy fordított nemzetiszocialista karlendítésnek. A francia, nem éppen nordikus kinézetű "feltaláló" máris kihívta a nemzetközi zsidó szervezetek haragját, a karlendítés elleni globális küzdelem érdekében új akciócsoportok alakultak. Egyelőre a budapesti kormány mélyen hallgat, nem hozott törvényt a szokás ellen.

A Siratófal előtt izraeli katonák társaságában

Újfajta karlendítés Auschwitzban is
A félig végrehajtott nemzetiszocialista karlendítésnek a fele sem tréfa, mert amint a Jediot Áháronot izraeli lap hírportáljának tévés mellékletéből megtudtuk, az egyre népszerűbb szokás már Izraelbe is elérkezett: a karlendítést népszerűsítő aktivisták izraeli katonák és ortodox zsidók társaságában fényképezkednek, többi között a Siratófal előtt. Sőt amint a mellékelt fényképünkön is látható, még Auschwitzban is lendítik a karjukat. Az izraeli Jediot Áháronot megjelenített egy Adolf Hitler-fényképet is, s piros nyilakkal bejelölték, hogyan és honnan vette az ötletet a francai komikus a fordított karlendítéshez.

Ortodox zsidókkal Izraelben

Állítólag ez ihlette az új módi bevezetését
Somfalvy Attila, a Jediot Áháronot hírtévéjében interjút készített Ido Dániellel, az Izraeli Egyetemi Hallgatók Egyesülete antiszemitizmus elleni csoportjának vezetőjével, aki elmondta: a fordított karlendítéses mozgalom már olyan veszedelmes méreteket ölt Európában, hogy társaival az elmúlt napokban kénytelen volt elutazni Brüsszelbe, ahol az Európai Parlament képviselőnek tartott képekkel illusztrált előadást, és kérte a politikusokat, hogy elrettentő törvénnyel vessenek gátat a holokausztból is gúnyt űző, zsidó- és Izrael-ellenes szokásnak.

Dieudonné Mbala és Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök
Az izraeli diákvezető elmondta még: a francia Dieudonné, a félig végrehajtott karlendítés atyja nyilatkozataiban és előadásai folyamán azt is szokta állítani, hogy "a zsidók nyerészkednek a holokauszton, s valóságos holokausztipart űznek." A Jediot Áháronot bemutat egy videorészletet is, amelyen a szószéken álló Dieudonné előtt cirkuszi mutatványosként ananászt dobáló, mellén hatalmas sárga csillaggal, rabruházatban táncoló férfi látható, miközben a komikus a feliratozott héber fordítás szerint azt skandálja: "Mindig emlékezned kell, akkor ők nem felejtenek."
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info