Egy kétéves keverék staffordshire terrier megelégelte, hogy a részeg családapa kezet emelt nejére és gyermekeire: amikor a nagyobbik lánya felé ököllel ütött, támadásba lendült, és megvédte kis gazdáját.
Előzetes letartóztatásba került az a pécsi férfi, aki csak azért nem tudta összeverni nejét és két gyermekét, mert a család befogadott kutyája megakadályozta ebben. Ginát két hónapos korában találták az árokparton, egyszerűen nem volt szívük otthagyni.
A gyerekek nagy szeretettel gondozták a keverék ebet, a hűséges állat múlt szombaton meghálálta kis gazdáinak a rengeteg törődést.
– Megöllek, elvágom a torkod – kiabálta a 39 éves K. Gábor feleségének, majd utánadobott egy fém széket. A férfi majd négy liter bor ivott előzőleg. Először nejére, Bernadettre támadt, majd kiabáló gyermekei ellen fordult. A rendőröket a nagyobbik lány, Dalma hívta, annyira megrémült az apjától.
– Anyát fojtogatta, én elestem, mert az asztalt felém lökte. Megütni már nem tudott, mert Gina közbelépett – magyarázta a kislány a Borsnak.
– Amikor ököllel ütött a nagylányom, Dalma felé, a kutya azonnal rátámadt. Valójába neki köszönhetjük, hogy nem vert minket össze. Félelmetesen vicsorgott és morgott felé, amitől a férjem megijedt – mesélte a feleség – Bele sem merek gondolni, hogy milyen verést kaptunk volna mindannyian, így megúsztuk néhány karcolással – összegzett az anya.
Zoom
A férfit a tanúk befolyásolása és a bűnismétlés miatt egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Járásbíróság.

Bernadett máris megbocsátott neki, a tárgyalás után megcsókolta a láncon vezetett férjét. – Ha iszik, nem lehet vele bírni, de én nem rúgok fel tizennégy évnyi házasságot. Segíteni akarok neki, hogy megjavuljon – tette hozzá a feleség.
Gábor két éve viselkedik így, amióta több munkahelyén nem fizették ki. Egyszer már bevitték a rendőrök, mert beindított láncfűrésszel kergette asszonyát az utcán, és azt kiabálta, hogy feldarabolja – de úgy látszik, olyan nagyon ez nem zavarja a nőt, aki arra sem gondol, mi lesz a gyermekei lelkivilágával - hogy a testi épségükről, életükről már ne is beszéljünk.
(Bors nyomán)