Bezár!
2019. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin, Gyöngyvér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:53 1300 újságíró közvetít Brüsszelből22:44 Családi ház udvarába csapódott be egy ittasgyanús siklóernyős Mezőberényben22:25 Hadházy és Szél cirkusz nélkül is bejut vasárnap este az NVI-hez21:47 Háromezerre apadt a sárgamellényesek száma21:20 Ez is csak egy mihaszna influenszer: angyalszobornak esett neki vésővel az Instagram-modell20:57 Egy kaliforniai bíró Trump határkerítése ellen ítélt20:33 Megválasztotta új elnökét a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata20:15 Tájkép csata előtt19:58 Két tucat áldozatot szedett eddig az özönvíz Afganisztánban19:43 Vajon tényleg csak a szegénység az oka?19:31 15 éves a Harcos márka! - Íme 2019 újdonságai (x)19:21 Nem a náci Magyarországon kockázatos a kipa viselése, hanem a kiheréltsége miatt agonizáló Németországban18:56 Az úzvölgyi temetőgyalázás miatt demonstráltak Csíkszentmártonban - kampányban próbálja határozottabb arcát mutatni az RMDSZ18:41 Kigyulladt a nagykanizsai hulladéklerakó-telep18:25 Tóth Bertalanra és Szabó Tímeára gerjednek a legperverzebb győri fideszesek
24 óra legolvasottabbjai

Extra ::

Az antiszemita Magyarországon működik a világ egyetlen kóser libavágóhídja - Izrael főrabbija libákat etetett

Reklám

A hír címe igaz, de nem egészen pontos, mert tudomásunk szerint 2009 óta hazánkban nem egy, hanem legalább két kóser libavágóhíd működik. Mindenesetre az egyik kóser libavágóhidat tegnap meglátogatta a magyarországi rabbitalálkozón részt vevő David Lau, Izrael országos askenázi főrabbija - számol be a Kikár Há-Sábát című ortodox zsidó hírportál.

A főrabbi segédje még libaketrecekbe is benézett (Fotó: Kikár Há-Sábát)
A Duna parti cipő holoemlékmű meglátogatása, a parton tartott emlékbeszédek előtt David Lau Izrael országos askenázi főrabbija meglepetésszerű ellenőrzést tartott "Délnyugat-Magyarországon a világ egyetlen kóser libavágóhídján", s a kósersági szabályokban nemzetközi szaktekintélynek számító segédjével megvizsgálta a vágóhídon végbemenő metszési és földolgozási folyamatot a libák megérkezésétől, megvizsgálásától kedve a levágásukig és földolgozásukig.

A főrabbi (a képen jobbra) a libaól előtt (Fotó: Kikár Há-Sábát)
Az izraeli ortodox hírportál állításával ellentétben Magyarországon - s ezek szerint az egész világon - nem egy kóser libavágóhíd, hanem legalább kettő is működik, tudomásunk szerint Jászberényben és Kiskunmajsán.

Földolgozzák a kóser módon levágott libát (Fotó: Kikár Há-Sábát)
A Kikár Há-Sábát beszámolója szerint az izraeli főrabbi ezután ellátogatott Magyarország másik végében levő kóser libatenyésztő telepre is, ahol megtekintette a libák tartását, hizlalásának folyamatát. David Lau a meglepett dolgozók szeme láttára saját kezűleg is etette a libákat Magyarországnak az újság által nem megnevezett településén. Megjegyezzük, hogy Izraelben törvény tiltja a libák tömését.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready