2021. június 24., csütörtök, Iván, Bajnok, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:03 Eközben az EP-ben: "az abortusz alapvető emberi jog"22:54 Németország - Magyarország 2-2, kiestünk21:51 Zacher hagyná, hogy fuldokoljunk a maszkban, amíg el nem érjük a 80 (!) százalékos átoltottságot21:36 Az olasz kormányfő megüzente a Vatikánnak, ne szóljon bele, hogyan hurcolják meg a normalitáspártiakat21:16 Blinken: Amerika és Németország együtt dacol Oroszország "provokációival"21:00 Országszerte extrém UV-sugárzás várható20:50 Amerikai orvosok szerint "valószínű kapcsolat" van a Pfizer és a Moderna, valamint egy ritka szívbetegség között20:27 Orbán az Olasz Testvérek elnökével tárgyalt Brüsszelben20:05 Ez csak természetes: bebuzul az Európai Parlament is19:50 Megszüntethetik végre a korlátozások "jelentős részét"19:41 Az országos és a budapesti melegrekord is megdőlt, csütörtökön lesz az év eddigi legmelegebb napja19:10 Szijjártó: példátlan, hogy nem lehetnek magyar konzulok a müncheni arénánál - "provokációk történhetnek"19:02 Iráni források szerint jelentős előrelépések történtek a bécsi tárgyalásokon18:57 Nyári áramfogyasztási rekordot hozott a kánikula18:37 Áder aláírta a pedótörvényt - miután megbizonyosodott afelől, hogy nem akadályozza a felnőttek "nemváltoztatását"
24 óra legolvasottabbjai

Extra ::

Az antiszemita Magyarországon működik a világ egyetlen kóser libavágóhídja - Izrael főrabbija libákat etetett

Reklám

A hír címe igaz, de nem egészen pontos, mert tudomásunk szerint 2009 óta hazánkban nem egy, hanem legalább két kóser libavágóhíd működik. Mindenesetre az egyik kóser libavágóhidat tegnap meglátogatta a magyarországi rabbitalálkozón részt vevő David Lau, Izrael országos askenázi főrabbija - számol be a Kikár Há-Sábát című ortodox zsidó hírportál.

A főrabbi segédje még libaketrecekbe is benézett (Fotó: Kikár Há-Sábát)
A Duna parti cipő holoemlékmű meglátogatása, a parton tartott emlékbeszédek előtt David Lau Izrael országos askenázi főrabbija meglepetésszerű ellenőrzést tartott "Délnyugat-Magyarországon a világ egyetlen kóser libavágóhídján", s a kósersági szabályokban nemzetközi szaktekintélynek számító segédjével megvizsgálta a vágóhídon végbemenő metszési és földolgozási folyamatot a libák megérkezésétől, megvizsgálásától kedve a levágásukig és földolgozásukig.

A főrabbi (a képen jobbra) a libaól előtt (Fotó: Kikár Há-Sábát)
Az izraeli ortodox hírportál állításával ellentétben Magyarországon - s ezek szerint az egész világon - nem egy kóser libavágóhíd, hanem legalább kettő is működik, tudomásunk szerint Jászberényben és Kiskunmajsán.

Földolgozzák a kóser módon levágott libát (Fotó: Kikár Há-Sábát)
A Kikár Há-Sábát beszámolója szerint az izraeli főrabbi ezután ellátogatott Magyarország másik végében levő kóser libatenyésztő telepre is, ahol megtekintette a libák tartását, hizlalásának folyamatát. David Lau a meglepett dolgozók szeme láttára saját kezűleg is etette a libákat Magyarországnak az újság által nem megnevezett településén. Megjegyezzük, hogy Izraelben törvény tiltja a libák tömését.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready