Bezár!
2020. október 22., csütörtök, Előd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Nem csak fegyvert, katonát is külde(né)nek a törökök a testvéri azerieknek22:23 Bidenék korrupciós ügyét sajnos már tényleg nem lehet az oroszokra fogni22:13 Iohannis a járvány ellenére ragaszkodik a választás megtartásához21:48 A németek újabban nem beterelik, hanem kimentik az élősködőket a vagonokból21:24 Oroszország nem készül karantén bevezetésére21:05 Iskolaőr vetett véget egy verekedésnek (vagy verésnek) Polgáron20:47 A DK-s polgármester üzente meg Kari Gerinek, hogy a XVIII. kerületiek nem kérnek a biciklisávjaiból20:30 A pápát a legkevésbé sem zavarja az egyház tanítása: a buzik bejegyzett élettársi kapcsolata mellett kampányol egy zsidó filmjében20:10 Megfertőződött a német egészségügyi miniszter - meghűléses tüneteket mutat19:51 Merre tovább, nemzeti radikalizmus? - Novák Előd a Hadjárat podcastban19:44 Van egy kis káosz Lagosban19:25 Tündérország vagy Meseország? (x)19:24 Bolsonarónak nem kell a kínai oltás19:03 A francia terrorelhárítási ügyész hét ember ellen javasol vádemelést a tanárgyilkosság ügyében18:46 Lavrov az örmény és az azeri külügyminiszterrel konzultált Moszkvában
24 óra legolvasottabbjai

Extra ::

Pszichológiai hadviselés a legerkölcsösebb nyomán: Facebook-katonákkal támad a brit hadsereg is

Reklám

Facebook-katonákat képez ki a brit hadsereg. A közösségi médiára szakosodott egység tagjai a közösségi oldalt pszichológiai hadviseléshez használják majd. Az osztag áprilisban kezdi meg működését, és mintegy 1500 katona alkotja. Az elit egységbe a tavasszal kezdődő toborzás során elsősorban újságírói végzettséggel rendelkező, vagy a közösségi médiát jól ismerő katonákat keresnek.
Zoom
Új egységet hoz létre a brit katonaság, amely a pszichológiai hadviselést és a közösségi médiát használja majd, hogy segítse a háborúk megvívását az információs korban. A hadsereg vezetője, Nick Carter szerint ezáltal okosabban és hatékonyabban működhetnek majd - tájékoztat a Kossuth Rádió Szombat reggel című műsora.
A közösségi egység a 77. brigád nevet kapta, tartalékosokból és sorkatonákból áll, és hivatalosan áprilistól működik majd. Létszáma várhatóan 1500 fő körül alakul. Az új egységet Chinditsnek nevezték el – a csindit a brit indiai hadsereg különleges erejét alkotó irreguláris alakulat tagjainak beceneve volt. A csinditeket a burmai hadjáratban vetettek be a második világháború idején, a brit úgynevezett nagy hatótávolságú behatoló csoportok egyik ágát képezték.
A huszonnégy órás hírek, az okostelefonok és közösségi média korában, a Facebook és Twitter világában, ez a brit speciális egység ügyel majd arra, hogy – hivatalos zsargon szerint – „a hadsereg kontrollálja a narratívát”, magyarul: odafigyeljenek arra, mit gondol róluk a közvélemény. Egy másik kedvelt brit frázis szerint a feladat, hogy megnyerjék az emberek szívét és lelkét is, vagyis, hogy adott esetben rámutassanak a szélsőségesek ideológiájának ellentmondásaira, megakadályozzák a fiatalok radikalizálódását, például, hogy az Iszlám Állam brit tinédzserek közül toborozhasson utánpótlást.
Cél a befolyásolás
A 77. brigád feladata lesz az is, hogy a modern információs társadalom közösségi tereit figyelve, észrevegyék és kiszűrjék a "biztonságot veszélyeztető egyéneket", információkat és tendenciákat. Érthető hát, hogy főként újságírókat és a közösségi média iránt fogékony egyéneket keresnek és várnak az új egység soraiba.
A hadsereg szóvivője szerint „a 77. brigád ezért jött létre, hogy egyesítsen számos már létező és még csak most kifejlődő képességet, amelyek létfontosságúak a modern konfliktuskezeléshez és hadviseléshez. Az egység felállítása - a szóvivő hivatalos magyarázata szerint - annak felismerését jelenti, hogy a modern csatatéren mások tetteit nem csak erőszakos eszközökkel lehet befolyásolni.
A "legerkölcsösebb" a példakép
A közösségi információs hadviselésben egyébként az izraeli hadsereg az úttörő, ők már a 2008-as gázai népirtás óta használják a hasbarához például a Facebookot, de az amerikai katonaság sem veti meg a pszichológiai és információtechnológiai eszközöket.

Az izraeli véderő mintegy harminc platformon aktív, a Twittertől a YouTube-ig és az Instagramig, hat különböző nyelven. A zsidó terrorállam hadseregének szóvivője szerint így olyan közönséget érhetnek el, akiket egyébként nem tudnának. A tavalyi, újabb gázai gyilkolászás idején a harctér mellett a Twitteren is zajlott az izraeli hadsereg és a palesztin Hamász szervezet katonai szárnya közötti párbaj – igaz, utóbbi legalább vér nélkül.
A brit egység létrehozása reagálás az afganisztáni eseményekre, az orosz felkelők ukrajnai tevékenységére és az Iszlám Állam nevű csoport szíriai és iraki brutális akcióira. A NATO mindeddig nem tudott igazán hatékony megoldást találni az Oroszország által támogatott ukrajnai milíciák (erről bizonyítékot nem közölt a Kasruth Rádió [sem] - a szerk.) és a szélsőséges Iszlám Állam toborzásai ellen sem. A brit hadvezetés reményei szerint az új különleges egység hozzájárulhat ahhoz, hogy hatékonyan birkózzanak meg az ilyen kihívásokkal is.
(Kásruth Rádió nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready