Egy újságírókkal folytatott kötetlen beszélgetés során Izrael németországi nagykövetségének szóvivője kijelentette: országának nem érdeke a németekkel való kapcsolat teljes rendezése - adja hírül a Háárec. (A cikket csak előfizetők olvashatják, a teljes szöveget a LiveLeak tette közzé.)
Zoom
A Berlinben izraeli újságírókkal megejtett beszélgetés során Adi Farjon nagykövetségi szóvivő kerek-perec kijelentette: a cionista államnak nem az az érdeke, hogy normalizálódjon a két ország közötti kapcsolat, hanem az, hogy fenntartsák a németek lelkébe elültetett bűntudatot a "holokauszt" miatt.
Szavai még a tisztességesebb izraeli újságírókat is kiakasztották. 
"Teljesen meg voltunk döbbenve" - mondta a Háárecnek egy újságíró hölgy, aki részt vett az "eligazításon". "A szóvivő teljesen egyértelműen azt mondta, hogy izraeli érdek a német bűntudat fenntartása. Sőt, még azt is hozzátette, hogy enélkül számukra csak egy ország lennénk a sok közül."
Zoom
Adi Farjon nagykövetségi szóvivő
Szavait más újságírók is megerősítették, akik ugyancsak részt vettek az eseményen.
Azt is elmondták, hogy maga a nagykövet, Jakov Hadas-Handelsman is megjelent a beszélgetés egy részén, akárcsak több olyan nagykövetségi dolgozó, akik nem értettek héberül.
"Annyira kínos volt, alig tudtunk hinni a fülünknek. Ülünk, majszoljuk a mogyorót, a szóvivő háta mögött ott van két német nő, akik egy szót sem értenek héberül, és a nagykövetség személyzete arról beszél nekünk, hogy ők a német bűntudat fenntartásán dolgoznak, és nem érdekük, hogy a két ország viszonya normalizálódjon" - mesélte egy másik újságíró.
Az pedig, ami a fentiek kiszivárgása után következett, nem tartozik a világ legmeglepőbb fejleményei közé: az izraeli külügyminisztérium egyszerűen letagadta az elhangzottakat, mondván, a szóvivőt hamisan vádolják az elhangzottakkal. Éppen csak azt nem állította, hogy a megdöbbenésüknek hangot adó izraeli újságírók antiszemita indíttatásból rágalmazzák a nagykövetséget...
Ez az év egyébként nagy összeborulásokat tartogat a félnótás zsidóimádóvá züllesztett német és az azt a végletekig kihasználó izraeli kormány között. Idén ünneplik ugyanis a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 50. évfordulóját - mely, amint láttuk, igen sok jót hozott a Fritzeknek: olyan gyümölcsöző bűntudatuk van, mint még senkinek kerek e világon.
Ráadásul a Führer hajdani birodalma mára a háborús bűnös terrorállam egyik legnagyobb támogatójává vált, és ez nem csak a tengeralattjárók és más fegyverek rendszeres ingyenes szállításában nyilvánul meg. Rendszeresen kiáll a holokausztozás pajzsa alatt az emberi jogokat lábbal tipró ország mellett, még abban is támogatja őket, hogy - az EU törekvésével szemben! - továbbra is gond nélkül exportálhassanak olyan termékeket, melyeket a megszállt Ciszjordániában készítenek a palesztinokat szórakozásból gyilkolászó telepesek.
Ennek a csodálatos 50. évfordulónak a részeként Norbert Lammert, a Bundestag elnöke Izraelbe látogatott, s a szerdai beszédében a kneszetben a két ország közötti "intenzív barátságot" egy "történelmi csodának" nevezte. Válaszában a kneszet elnöke megsimogatta az alázkodó nyomorult buksiját, mondván, igen, Németország valóban igaz barátja Izraelnek...
(Kuruc.info)