A parlamenti pártok értékelték az illegális bevándorlás miatt kialakult helyzetet. Volt, aki megoldási javaslattal állt elő, volt, aki szerint a NATO-nak kell beavatkoznia. És volt Gyurcsány.
Frissítés: vessük össze Gyurcsány szavait az alábbi 2004-es plakáttal. Az abban foglalt állítások nem voltak igazak az elszakított magyarsággal kapcsolatban, de tökéletesen megállnának abban az esetben, ha teljesülne Fletó álma, és tényleg itt telepednének le a határsértői.
Zoom
Őket befogadná, a külhoni magyarokat nem. (De persze nem is volt erről szó: akik eddig nem tették, nem is akarják már elhagyni szűkebb hazájukat, az állampolgárság számukra leginkább érzelmi jóvátétel volt). A magyarokra nem akart fizetni húszezer forintot (természetesen nem is kellett volna), de az nem gond, hogy egy "menekültre" kétszer annyit költ a kormány, mint egy magyar munkanélkülire. Ugyanez a helyzet az adóval és a nyugdíjjal, a munkavállalással vagy a lakáshelyzettel. A saját testvéreinket jelentős tehernek nevezte, a négerei esetében pedig sajnálkozik, hogy nem itt akarnak letelepedni.
Kell-e tökéletesebb példa arra, amikor egy torz lelkű, beteg ember a saját nemzetét gyűlöli, viszont mindent imád, ami idegen?...
Zoom