Bezár!
2021. január 19., kedd, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:45 Ónos eső veszélye miatt adtak ki figyelmeztetést18:26 A Mi Hazánk azonnali lépéseket sürget a cigánybűnözés felszámolása érdekében18:17 Több mint nyolcvan migráns jutott át Melillába a határkerítésen18:02 Letartóztatták az orosz "ítéletnapi" parancsnoki repülőgép kifosztóját17:30 Meg akartak erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en, de ellenállt - kirabolták, betörték az orrát17:11 Pentei-Pfendtner Antal budakeszi jegyző és családjának kálváriája17:03 Németországban sem akarnak véget vetni a zárlatnak16:35 Müller Cecília "rendkívül jól van"15:52 Történetek a kórságokról, a biológiai fegyverekről, a gonosz vírusokról és a még gonoszabb oltásokról15:44 Cigány hagyományápolás Kistarcsán is15:36 Elismerte a Gazprom, hogy meghiúsulhat az Északi Áramlat-2 megépítése14:53 Tibi atya: a Mi Hazánk jelenleg az egyetlen politikai párt, amelyik tesz valamit a kisvállalkozói és a munkásosztályért14:18 GKI: az ország 19 megyéjéből 14-ben országos átlag alatti volt a nettó kereset 2019-ben13:53 Állítólag 100 százalékos a második orosz oltóanyag immunológiai hatékonysága13:24 Idővel az egész országot egy nagy buzifesztivállá változtatnák a fővárosi aberráltak
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Búcsúzunk tőled, Biszku elvtárs, te nagy formátumú, becsületes ellenálló, aki az emberi haladásért dolgoztál!

Reklám

Az alábbi írás Magyarországon született, egy magyar állampolgár tollából, 2016. április elsején.
Búcsúzunk tőled, Biszku elvtárs!
Meghalt Biszku Béla, a Kádár-rendszer egykori belügyminisztere. Nagy formátumú politikus volt, aki sokat tett az emberi haladásért, a szocialista rendszer felépítéséért.

A második világháború során antifasiszta ellenállóként fegyverrel küzdött a megszálló náci csapatok ellen. A felszabadulás után különböző párttisztségeket töltött be, majd a Kádár-kormányban belügyminiszter lett. Nélküle 1956 zűrzavarából nem tudott volna felemelkedni az ország. Az őszi véres események utáni konszolidáció, a törvényes rend és a közbiztonság helyreállítása az ő nevéhez fűződik. (Ismerős a hazaáruló, nemzet- és nemzetiszabadság-ellenes, elnyomóinkkal azonosuló szemléletmód a Habsburg-imádók Haynau-méltatásaiból? - a szerk.)
Biszku Béla egyike volt azoknak, akik ellenezték az 1968-as új gazdasági mechanizmus bevezetését. Az MSZMP "dogmatikusának" kikiáltott politikus előre látta, hogy a reformok a kapitalizmus restaurációját hozhatja magával. Jóslata 1989-ben valóra vált. A rendszerváltás viharában tudta, hogy hol a helye: a megújuló MSZMP-ben (napjainkban Magyar Munkáspárt).
Biszku Béla 1993-ban politikai okok miatt kilépett a Munkáspártból. Később adott interjúiban Thürmer Gyulát, a párt 26 éve regnáló elnökét kritikus szavakkal illette.
Az egykori belügyminiszter az utóbbi években méltatlan és igazságtalan jogi meghurcolásnak volt kitéve. A (szélső)jobboldal bosszúvágyból és elvakult kommunista-gyűlöletből hajszát hirdetett az idős Biszku Béla ellen. Alaptalan vádak, képtelen állítások tömkelegével kellett megbirkóznia neki és védőügyvédjének A Népi Front figyelemmel követte a pert és szolidaritást vállalt a kommunista politikussal.
Biszku Béla soha, egyetlen percre sem tört meg az éveken át tartó bírósági eljárás során. Nem adta fel elveit akkor sem, amikor a hatalom börtönnel fenyegette meg. Haláláig hűséges maradt az eszméhez és a mozgalomhoz. Emelt fővel, becsületes emberként, igaz kommunistaként távozott az élők sorából.
A Népi Front minden tagja nevében búcsúzunk tőled, Biszku elvtárs!
Cseh Miklós, Népi Front elnöke
2016. április 1.
(Nem, ez nem vicc, a szerző tényleg létezik. Forrás itt.)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready