Napok óta a magyarellenes, komcsi gettólapot siratja Simicska Lajos sajtója. A nem is oly régen még a fideszeseket istenítő Magyar Nemzetben például ezzel a szöveggel találkozhatott az az újságolvasó, ki eddig még azt hitte, a nemzet és haza ellensége az MSZMP-s-szocionista bűnszervezet és az azt kiszolgáló média:
Ez nem volt szép. Nagyon nem. Ha Antall József zárta volna be 1990-ben, akkor senkinek nem lett volna egy szava sem. 26 évvel a rendszerváltás után viszont nem meggyőző arra hivatkozni, hogy a Népszabadság ma is a Szabad Nép utódja. Ostoba és közhelyes mellébeszélés az ilyen. A mai Népszabadságnak semmi köze a diktatúrához. Aki erről beszél, annak elment a józan esze.
A Népszabadság érték. Ismert brand, és egy jól szerkesztett, független lap. A világ és Magyarország ügyeiben az eligazodást segítő hírforrás, tele gondolatébresztő és persze vitatható cikkekkel. Ez az újság ma a demokrácia adta szolgáltatás, közös ügyeinknek egyik balliberális fóruma. Amely ideológiai irányultsággal – amíg nem kötelező – semmi baj nincs, hiszen nem vagyunk egyformák, a nap meg hadd süssön mindenkire. A lap azonban mától nem jelenik meg, így döntött az osztrák tulajdonos. Ami a magyaroknak tragédia.
(...)
A Népszabadság bezárása túlmutat a megbocsáthatatlan eseten. A média ügyeiben jártas értelmiség már tüntetett, de a konzervatívok és a kormányfő hívei sem értik, mindez hogyan történhetett meg. Értetlenül pislognak a demokrácia züllésén.
És mi a következő lépés, ahelyett, hogy együtt ünnepelnénk, hogy végre elesni látszik a nemzet sírásóit szolgáló sajtó egyik alappillére? Visszaadjuk a szót a Magyar Nemzetnek, jövőbeli nevén talán Nemzetszabadságnak:
Szerkesztőségi közlemény
A korábban közzétett szolidaritási nyilatkozatunk szellemiségével összhangban a Magyar Nemzet, a Hír Televízió és a Lánchíd Rádió szerkesztősége felajánlja a Népszabadság bajba került alkotói közösségének, hogy ha erre tőlük kérés érkezik, akkor – a sokoldalú tájékozódást lehetővé téve – teret és műsoridőt biztosít azon cikkek, írások megjelenéséhez, ismertetéséhez, amelyek kinyomtatása a lap felfüggesztése miatt akadályba ütközik.
Ezek után már meg sem lepődünk a HVG friss, ma esti hírén:
Mosolygós Gyurcsány ült a Hír Tv-ben
12 éve nem volt ilyen: Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökkel hosszabb interjút készített élőben a Hír Tv.
Lajos valószínűleg már a 2018-as választáson töri a fejét. Érdekes fejlemények következhetnek még.
Zoom
(Kuruc.info)