Alig léptük át a 2017-es esztendő küszöbét, Sephora Ikalaba személyében Helsinkiben máris megválasztották a finn főváros szépségkirálynőjét, pedig korábban általában csak május vagy június hónapban szokták. De ez a 19 éves, 165 centiméter magas fekete rózsaszál már most annyira illatozott és virított, hogy tovább nem lehetett várni a megkoronázásával – tudhatjuk meg a többi között a seiska.fi hírportál jóvoltából.
Zoom
Sephora Ikalaba, Helsinki szépségkirálynője 2017-ben a két udvarhölgyével (fotó: Tuomas Selanne)
Helsinkiben az idén január 6-án, a karácsonyi ünnepkört lezáró háromkirályok napján (Loppiainen) a finnek egyben királynőt, azaz szépségkirálynőt is választottak. Miss Helsinki, azaz a finn főváros idei szépségkirálynője egy 2014-ben a forró afrikai Nigériából majdnem az északi-sarkig menekült migráns, Sephora Ikalaba lett. A szépséget pontozó bíráknak a vagy egy tucat versengő, s még mindig többségében finn hölgy közül, éppen ez a 165 centiméter magas, fitos orrú afrikai lány tetszett a legjobban. Kinek a pap, kinek a papné.
Zoom
Helsinki rózsája bikiniben is megmutatja bájait (fotó: Tuomas selanne)
Úgy látszik, a finnek még mindig nem tanultak a közelmúlt eseményeiből, a migránsok által előidézett áldatlan állapotokból. Nem is olyan régen, mintegy fél évvel ezelőtt, a dél-finnországi Forssa városban, és másutt is, afrikai és közel-keleti élősködők hordákba verődve támadtak rá az őket etető őslakosokra, járműveket borogattak és gyújtottak föl. Egyébként a sáskahad Finnországban valami miatt nem érzi jól magát, s az utóbbi hónapokban igyekeznek onnan továbbállni, természetesen Németországba. A Sephora név, Helsinki fekete rózsájának keresztneve egyébként a bibliai héber Cippóra (madár) névből ered.
Zoom
Vivianne Eksymä, az egyik alulmaradt finn versengő (fotó: Pasi Liesimaa)
H. J. – Kuruc.info
Frissítés: "A szépséget pontozó bíráknak a vagy egy tucat versengő, s még mindig többségében finn hölgy közül, éppen ez a 165 centiméter magas, fitos orrú afrikai lány tetszett a legjobban" - olvasható a fenti cikkben. Pontosabban a "még mindig többségében finn hölgyek" között a megválasztott "szépség" volt az egyetlen kivétel. A bírák így egyszerűen kipontozták a többi közül. Mondhatni, könnyű dolguk volt... - írja olvasónk.
Zoom
A tíz döntős csoportképe (Miss Helsinki - tittelistä kilpailee 10 kaunotarta. LARS JOHNSON)
Forrás, mind a tíz versenyző portréjával:
Kapcsolódó: