Felárat számolnak fel a férfiaknak egy ausztrál kávézóban: a melbourne-i Handsome Her nevű hely 18 százalékkal többet számláz nekik, mivel egy nemrég megjelent tanulmány szerint átlagosan ennyivel keresnek többet, mint a nők.
Zoom
És a zsidóktól vajon miért nem kérnek pl. 500%-os felárat? Elvégre ők is többet keresnek, a férfiaknál is, de főleg a nőknél...
Az így befolyó összegből a kávézó nőket támogató projekteket finanszíroz. A Brunswick városrészben működő, és "természetesen" vegán kávézó így hirdeti magát: egy hely nőktől nőknek. Egyik alapítója, Alexandra O'Brien a Channel 7 televízióban elmondta, hogy felárat havonta egy héten át számolnak fel a férfiaknak, de annak kifizetése "teljesen önkéntes".
Zoom
"Eddig senki nem vonakodott kifizetni. Végül is jó célra megy" - mondta. Ha kötelező lenne a plusz 18 százalék kifizetése, a Handsome Her valószínűleg heves kritikákra számíthatna, az ausztrál diszkriminációellenes törvények ugyanis nagyon szigorúak. A közösségi oldalakon azonban így is többen hangot adnak nemtetszésüknek.
"Ha ez fordítva lenne, már utcai tiltakozás kezdődött volna" - mutatott rá egy férfi.
(Kuruc.info - MTI nyomán)