Megbánta tettét, és levette a feliratot a wellness-részleg ajtajáról az a svájci hoteltulajdonos, aki írásban szólította fel a szálloda zsidó vendégeit, hogy legyenek szívesek használni a tusolót, mielőtt a vízbe merészkednek adja hírül a Jerusalem Post nyomán a témában hasonlóképpen érintett 444.
Ruth Thomann és a Zürichtől délkeleti irányban 80 mérföldre fekvő Paradies Arosa hotel hétfőn reagált azokra a támadásokra, amelyek izraeli lapokban jelentek meg a hétvégén.
A Jewish Telegraphic Agency hírügynökségnek elmondta azt is (holnap majd rájön, pontosabban ráébresztik, hogy ezt sem kellett volna), hogy egyedül a zsidók mentek be pólóban és zuhany nélkül a medencébe, ezért címezte nekik az üzenetet. Ma már nem tenné, nem jelölné meg külön őket.
Nem ez volt az egyetlen baj a zsidókkal. Mivel csak ők voltak jogosultak, hogy hozzáférjenek a szolgálati hűtőhöz, ezért nekik jelezték külön írásban, hogy legyenek szívesek csak a megjelölt időpontban nyitogatni azt.
Elmondta azt is, hogy miközben szeretné, ha a zsidók jól éreznék magukat náluk, más vendégeket zavart a viselkedésük, a menedzsmentnek pedig mindenki kényelme egyaránt fontos. A zsidók főleg az Egyesült Királyságból, Belgiumból és Izraelből jöttek.
"Nincs bajom a zsidókkal, általában szívesen látjuk őket nálunk (...) Talán rossz szavakat választottam meg, és szerencsésebb lett volna minden vendéget felszólítani, nem csak a zsidókat" - magyarázkodott a szerencsétlen.
A dolog jelentősebb diplomáciai hullámokat vert: Tzipi Hotovely, Izrael külügyminiszter-helyettese "a legmocskosabb antiszemitizmusnak" titulálta az ügyet. Szerinte "gyűlölet-bűncselekmény" történt...