A Szardíniára induló nyaralók ezentúl jó eséllyel strandtáskák és törölközők nélkül strandolhatnak az egyik leghíresebb üdülőhelyen. A tilalmat Stintino polgármestere kívánja bevezetni a temérdek turista miatt, akik évek óta „táskájukba rejtik vagy lábon hordják ki” a strand rikító fehér homokját.
Következő nyáron jó eséllyel már nem lehet táskát vagy törölközőt vinni Szardínia egyik északnyugati városának strandjára. Stintino polgármestere azért vezetné be a tilalmat, mivel a turisták üvegekben hordták haza a homokot szuvenírként a La Pelosa strandról. A tengerpartról az elmúlt évek alatt ijesztő mennyiségű homok tűnt el, mivel naponta több ezer turista látogat el a népszerű fürdőhelyre.
A javaslat a következőket tartalmazza: a strandolók saját felszerelésük helyett összehajtható székeket bérelhetnek a parton, és matracot is csak itt szerezhetnek be. Értékeiket a strandtáskák helyett átlátszó szatyrokba kell tenniük, hogy ne rejthessék el benne a ritka homokot. A városvezetés állítólag egy sétányt is szeretne építeni a strand fölé, hogy a fürdőzők a lábukra tapadt homokot se tudják „kicsempészni” a partról.
A helyi lakosoknak természetesen nem tetszik a tervezet, de a polgármester elmondása szerint a javaslat tudományos alapokra épül: olyan tanulmányokra, melyek egytől egyig a törölközőket tartják a tengerpartok legádázabb ellenségének, hiszen amikor vizesek lesznek, rengeteg homok tapad hozzájuk.
(Híradó - The Local)