Jótékony hatással van a pártszakadás a Jobbik-frakcióra - írtuk annak kapcsán, hogy Gyöngyösiék ezúttal megszavazták az alaptörvény-módosítást, és máris itt a második felvonás.
Lyukaszászló-adományozó misszióval szeretné elérni az antikommunista követelések politikai napirendre tűzését Pongrátz András, a néhai Pongrátz Gergely szintén szabadságharcos testvére és Novák Előd korábbi jobbikos politikus.
Ez lehet a Mi Hazánk Mozgalom első nagy missziója - hangoztatták sajtótájékoztatójukon, amelyet vasárnap a budapesti Pongrátz Gergely téren, Pongrátz Gergely zuglói mellszobránál tartottak.
(...)
Közlése szerint a jövő szombati ásotthalmi rendezvényen adják át az első lyukas zászlókat a mozgalomhoz csatlakozását már bejelentő már több mint fél tucat polgármesternek. (...) A lehetőség nyitott minden önkormányzat és civil szervezet számára.
Négy nappal később...
2018. június 21., Sneider Tamás Jobbik-elnök Facebook-oldala:
A forradalom eszmeiségének ápolása érdekében önkormányzatoknak, egyházaknak és civilszervezeteknek kívánunk a jövőben lyukas zászlót adományozni, azok nemzetvédő tevékenysége elismeréseként.
Sőt még Gyöngyösi Márton is tisztességről és tisztaságról kezdett beszélni, és újra akarja éleszteni a forradalom hamu alatt izzó parazsát:
A Jobbik egyik feladata eredetileg az lett volna, hogy nemzeti irányba tolja a Fideszt, és egy ideig ez is történt ("megvalósítják a programunkat", "mindent megszavazunk, ami a nemzet érdekét szolgálja" stb.), de aztán a zsidók és balliberálisok kegyeinek a keresése vette át ennek a helyét.
Most viszont ugyanezt a jobbra tolást látszik kiváltani a Toroczkai-féle mozgalom a korábban még az LMP és a Momentum felé kacsintgató Jobbikból, így hamarosan talán sorozatunk folytatása következik.
(Kuruc.info)
Zoom