Mindig megnyugtató látni, amikor a csupa aduászból álló antiszemita kártyapakliból egy jó kis zsidó belviszályban a fajtársak egymás ellen játsszák ki a lapokat. Ilyenkor mi hátradőlünk, kérünk egy kávét, és még a Népszava című szélsőbalos szennylap alább közölt ajvékoló cikkét is őszinte mosollyal az arcunkon olvassuk.
Keményen nekiment a Facebook-nak a Nyílt Társadalom Alapítvány
Levélben kereste meg a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) elnöke, Patrick Gaspard a Facebook-ot vezető Sheryl Sandberget, miután kiderült, a vállalat egy Republikánus PR-céget bérelt fel azért, hogy az Soros-bérencezze a Facebook oldal kritikusait. Mindez Michael Vachon, Soros György szóvivőjének közleményéből derül ki.
Aggasztó, hogy a Facebook ezt a megoldást választotta - fogalmaz Vachon. Különösen, mert a jelek szerint ezzel Soros januárban megfogalmazott kritikájára reagáltak, melyben a jobboldali körökben közellenséggé kikiáltott üzletember éppen a gyűlöletbeszéd és propaganda elleni fellépés hiányát rótta fel a közösségi oldal vezetésének. (Azt, hogy mi a gyűlöletbeszéd és a propaganda a zsidók döntik el, most épp Sorosék okítják a fajtársakat - Kuruc.info szerk.)
Zoom
Zuckerberg, az antiszemita
"Vajon mire készülhet még a Facebook?" - írja Vachon. Az is felmerül szerinte, vajon a Facebook a vállalatot számon kérő köztisztviselőkkel szemben is hasonló támadásokat rendelt-e meg. És a legaggasztóbb pedig Mark Zuckerberg vezérigazgató és Sandberg ügyvezető állítása, mi szerint erről az egészről nem tudtak semmit, teszi hozzá a szóvivő. A helyzetet a cég PR- és lobbitevékenységét kivizsgáló külső szakértő bevonásával oldaná fel.
Az OSF elnökének bemutatott levelében Gaspard felháborodásának ad hangot afelett, hogy a Facebook is beszállt a Soros György"démonizálását célzó globális kampányba. Emlékeztet, ez - egyebek mellett - számos halálos fenyegetést és egy postán küldött csőbombát eredményezett eddig.
"A gondolat, hogy a Facebook aktívan hozzájárult azon emberek lejáratásához, akik alkotmányos jogukkal élve kritizálták a vállalat szerepét a rosszindulatú propaganda terjesztésében, őszintén megdöbbentő"
Zoom
Sheryl Sandberg néhai férjével, Dave Goldberggel éppen a többi zsidó kiirtását tervezi
Magyarázkodik, de nem tagad a Facebook
Közleményt adott ki a Facebook is a New York Times-ban megjelent cikk kapcsán. Ebben nagyrészt elismerik a cikkben szereplő állításokat. Azt hangsúlyozzák: a Definers PR-céggel a cikk megjelenésének napján szerződést bontottak, mivel ők sosem kérték, hogy "félrevezető" híreket közöljenek az érdekükben.
Elismerik ugyanakkor, hogy kapcsolatait vizsgálva, Soros Györgyhöz kötve akarták lejáratni az egyik kritikus civil szervezetet. Ezzel kapcsolatban csak azt utasítják vissza, hogy ennek antiszemita felhangja lett volna.
(A facebookos közleményben Soros kapcsán mindössze azt írják, hogy arra akartak rámutatni, egy jól ismert kritikus áll a háttérben. Igaz, ami igaz, kritika bizony őket is éppen olyan joggal illetheti, mint a Népszava kedvenc Soros "Györgyét", és egyikőjük sem riad vissza semmilyen alantas eszköztől - Kuruc.info szerk.)