A DK pénzt gyűjt, mert a szombati tűzben megsemmisültek a magyargyűlölő párt központi irodái. Az elvtársi MSZP szerint tárgyak megsemmisülhetnek, de közös ügyük nem.
"Elképesztően jólesik, hogy mennyien kerestek minket a tűz óta. Nem győzzük felvenni a telefonokat és elolvasni az e-maileket, üzeneteket, amelyekben azt kérdezitek, hogy hogyan tudnátok segíteni, hova tudnátok nekünk utalni" - írta a pártelnök a Facebookon. "Jó érzés, hogy a bajban sem vagyunk egyedül" - teszi hozzá Gyurcsány Ferenc.
Zoom
Molnár Zsolt, a szocionista párt budapesti elnöke a Facebookon azt írta: "Őszintén sajnáljuk, minden szolidaritásunk az övék. Amennyiben szükséges, irodáink nyitva állnak előttük!" Az MSZP szerint "tárgyak megsemmisülhetnek egy tűzben, de közös ügyünket, a demokratikus, félelemmentes Magyarország visszaállításának szándékát elpusztítani nem lehet."
Szombaton ütött ki tűz abban a Teréz körúti irodaházban, amely a DK országgyűlési képviselőinek, a DK-nak és a DK pártalapítványának is helyet ad. A tűz idején a Gyurcsány-párt egyetlen munkatársa sem volt az irodákban, személyi sérülésről nem tudnak - közölte a párt tegnap. A tűz okáról és körülményeiről egyelőre semmit sem tudni.
(HVG javítva)