Valami nem stimmel Molnár Zsolt nyilatkozataival. "Óriási küzdelem árán beverekedtem magamat" – ezt mondta képviselőtársainak, miután bejutott az MTVA-székházba. De felvétel van arról, hogy egyszerűen besétál a rendőrök mellett, egy egyenruhás még el is kíséri - írja a HVG.
Egy MTVA-s jegyzőkönyv szerint
Molnár Zsolt szocialista képviselő tavaly december 17-én, a közmédiánál tartott tüntetés során a rendőrségi biztosítás parancsnokával egyeztetett arról, hogy hajlandó lebeszélni az MTVA-székházba már bejutott ellenzéki képviselőtársait arról, hogy bent maradjanak, annak érdekében, hogy ne kelljen a birtokvédelmi eljárás kertében született jegyzői határozatot karhatalmi erővel végrehajtani.
Akkor a 444 megkérdezte az MSZP-s képviselőt, aki tagadta, hogy ilyen történt volna:
Ez hazugság, nem egyeztettem a rendőrség biztosítás parancsnokával, és egyáltalán, senkivel a képviselőtársaimon kívül.
Kiemelik, hogy ellentmondás van az általuk megszerzett jegyzőkönyv és aközött, amit érkezésekor Molnár mondott Tordai Bence videójában. Történetesen az, hogy míg a jegyzőkönyv szerint őt egyszerűen bekísérték, a képviselőtársai között Molnár lihegve meséli el bejutásának kalandos történetét.
Óriási küzdelem árán (...) beverekedtem magamat, hadonásztam a képviselői igazolványommal, mondtam, hogy ha nem engednek be, akkor én újra mászok – hangzik az idézet.
Ez biztosan nem így történt
"Onnan tudom, hogy Molnár Zsolttal egyidőben érkeztem az MTVA épületéhez aznap este" - írja a HVG munkatársa. Alább a folytatás.
Két feltűnően tétova ember volt akkor az épület bejárata előtt strázsáló rendőrsorfal közelében. Én, akinek egy órával korábban lerobbant az autóm a Blaha Lujza tér közepén, és mire elintéztem a biztonságos parkolást, késve értem a tüntetésre. Élő videót szerettem volna indítani, de megérkezve először szétnéztem a tömegen.
Ekkor ért mellém a másik feltűnően tétovázó ember: Molnár Zsolt. A szónokot nézte, majd a rendőrök közelébe ment, de nem volt világos, hogy miért. Nem tűnt úgy, mint aki be szeretne menni, de aztán odalépett egy rendőrhöz. Jobb ötlet híján bekapcsoltam a telefonom kameráját, arra készülve, hogy rögzítsem, ha szóváltásba keveredik a rendőrökkel. Nem keveredett. Besétált.
A videón tehát a Tordai Bence élőjéből vett részleteken kívül az látszik, hogy egy rendőr megkérdezi Molnártól, hogy be akar-e menni, aki erre először nemmel válaszol. Majd a fájlinformációk szerint alig két perccel később rögzítettem, ahogy mégis bekísérik. Mivel jól láthatóan nem keveredett semmiféle szóváltásba, akkor csupán megírtam a kollégáknak a tényt, hogy megérkezett Molnár, és később, immár az élő videónkban azt is megmutattuk, hogy kijönnek a képviselők a székházból.