Meglepő fényűzés tanúi lehetnek azok a fesztiválozók, akik most Velencén tartózkodnak. Aki még nem járt ezen a fesztiválon, annak röviden elmondanánk, hogy ez a fesztivál biztosít teret különböző civil szervezeteknek, illetve politikai pártok ifjúsági szervezeteinek is. Azonban vannak itt érdekes látnivalók is, például azt nem értjük, hogy a szervezői kiírásban az szerepel, „olyan pártok ifjúsági szervezetei, akiknek van parlamenti képviselete”, így teljesen érthetetlen számunkra, hogy a Momentum TizenX-e hogy vehet részt ezen az eseményen.
Azonban vannak olyan megfejthetetlen dolgok, amik talán először egy gondatlan szemnek fel sem tűnnének, de aki jártas egy kicsit is a „nagy” politikában, annak feltűnhet egy apró ellentmondás. A Jobbik elvileg egy csődközeli párt, melynek van 1 milliárd ÁSZ-bírsága, de azt nem közlik egyetlen esetben sem, hogy 2,7 milliárd Ft éves bevétele van a frakciónak, de ha ezt figyelembe sem vesszük, akkor is feltűnő lehet, hogy nagyjából 1 millió Ft értékben van kitelepülésük és a helyi IT-s tagok által elmondottak alapján, nagyjából 1,5 millió Ft értékben hoztak ajándékokat. Ezek után itt a megfelelő kérdés: vajon már nincs csődközelben a Jobbik? Mindez csak kampányfogás? Hova tűnt az ÁSZ-bírság?
Zoom
A másik szembetűnő dolog az, hogy hasonló fényűzést hajtott végre a Momentum is, mely egyébként itt sem lehetne… Ők mindössze nagyjából 500 ezer forint értékben bérelik a helyet. Vajon Macron pénzéből vannak jelen? Netalán Szél Bernadett független parlamenti képviselő a Momentum új csillaga? Érdekes dolgok lehetnek még a háttérben.
Zoom
Azonban a legszemrevalóbb, hogy a kormánypártoknak együtt sincs annyi területe, illetve az ajándékaiknak az összege, mint külön-külön a Jobbiknak és a Momentumnak.
Román "zene" a Jobbik üres sátrában
Mindezen élmények, gyomorforgató képsorok után felüdítő volt látni a Mi Hazánk Ifajait is a fesztiválon. Költséghatékony programjuk kulturált, érdekes, vicces. Totójuk igazán megnevettet mindenkit, akit láttunk, bár tudott fejtörést is okozni. „Változtasd meg a véleményünket!” Van, aki megpróbálja az egyesült balliberális tömb olcsó kommunikációs paneleivel és a szokásos náci/fasiszta szöveggel elvtelen kollaborálásra bírni a Gyurcsány-mentes ellenzéket, azonban a nyugodt, nem hisztis ellenzéki viselkedés sikerrel veszi az akadályokat.
Zoom
Zoom
Továbbiakban is sok sikert kívánunk a Mi Hazánk Ifjai csapatának a farkasveremben!
Horváth Roland - Mi Hazánk Ifjai