Bezár!
2020. július 4., szombat, Ulrik napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:21 Így támad az antirasszista kölyökniggerhorda11:57 Többtucatnyi halálos áldozata van az indiai átvizeknek11:36 Országos halünneppé tennék július második szombatját11:22 "Ki a székely himnuszt a Parlamentből, le a székely zászlót a Parlamentről!" - követeli a Horthy-szobor megrongálását vállaló hisztérika11:05 Rasszista metrómegállót füleltek le Berlinben10:48 Bolsonaro megvétózta a kötelező maszkvislést előíró törvényt, módosításokat kér10:33 Felborult egy román országjelzésű kisbusz az M7-esen - egy halott, 8 sérült10:16 Földcsuszamlások és árvizek pusztítanak Dél-Japánban - tucatnyian eltűntek09:59 Meghalt egy beteg, két új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak09:41 Rendőröket ejtett túszul egy bennszülött törzs Venezuelában, hogy visszakapják koronavírus-fertőzött vezetőjük holttestét09:26 Lezuhant egy kisrepülőgép Utah-ban09:08 Kanadai katona Trudeau váratlan teherautós látogatója - 22 vádponttal nézhet szembe08:50 Éjféltől újra humanitárius korridort nyitottunk08:35 Svédországban máig nem sikerült elérni a márciusban kitűzött tesztelési célt08:17 Trump a Rushmore-hegynél mondta el véleményét az amerikai forradalom eltörlésére törő kultúrbalról
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Videók :: :: Hozzászólások

Jakab Péter végre rájött, hogyan lehetne tovább fokozni: beült Orbán székébe, mint egy tel-avivi kisóvodás

Reklám

Jakab Péter a felszólalását követően elfoglalta Orbán Viktor parlamenti székét, majd egy ideig a házelnök figyelmeztetése ellenére sem volt hajlandó kiszállni onnét - számolt be a Pesti Srácok.
Zoom
Fotó: PS
Zoom
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Frissítés: éhes DK-szekértolók trónfosztásról álmodnak
A Jobbik pártlapja - mely újabban a momentumos bandának biztosít utánpótlást, persze csakis "szakmai indokok alapján" - címében trónfosztásnak nevezi az óvodás akciót, és magyarázattal is szolgál rá. Eszerint Jákob arra volt kíváncsi, hogy "a képviselői jogok szigorítása után" ("képviselői jogok alatt" alatt a magukfajták az üléstermi randalírozást értik) hány millió forint büntetés jár azután, ha azt mondja a parlamentben - és itt felidézte azokat a beszólásait, amelyek után a leginkább nagycsoportosnak érezte magát -, hogy ennyi bűnöző előtt még nem beszélt, ha Kövér Lászlót Kövér elvtársnak nevezi, ha Orbán Viktor közönséges lókupecnek hívja, vagy ha letesz az asztalára egy csomag száraztésztát.
Zoom
Fotó: JP/Fb
Jakab ezután felidézte, azt már lehet tudni, hogy mennyibe kerül, ha beleül "őfelsége székébe", ugyanis a december 12-ei vita után 1,2 millió forint büntetést kellett ezért fizetnie. A jobbikos politikus iránymutatást kért a kormánypárti képviselőktől, majd beleült Orbán Viktor székébe (a kormányfő nem volt bent a teremben, így könnyebb volt bátornak lenni), hogy onnan hallgassa meg Lukács László György frakciótársának a felszólalását.
A büntetés persze nem probléma Jakabéknak, miután évente 2,7 milliárdot osztanak szét maguk közt...
2. frissítés: Kocsis: a meglévő szabályok váltak szigorúbbá
A parlamentben szerdán történtek ismét világossá tették: szükség van az Országgyűlésről szóló törvény és a házszabály módosítására – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatón.
A politikus egyik példaként hozta Jakab Péter (Jobbik) akcióját, amikor „önkényesen” beleült Orbán Viktor miniszterelnök székébe. A frakcióvezető azt mondta: ez deviáns és provokatív magatartás, ami az Országgyűlés mindennapi munkájába nem fér bele.
Kérdésre úgy értékelt: akinek volt gyerekszobája ilyet nem csinál. Jakab Péter egy „piti politikai kalandor”, aki minden eszközt megragad 15 perc politikai hírnévért – fogalmazott.
Szintén példaként említette, amikor Szabó Tímea (Párbeszéd) „letrógerozta” Trócsányi László egykori igazságügyi minisztert, aki nemcsak hazai, de külföldi egyetemeken is oktató, elismert jogtudós.
Kitért Tordai Bence (Párbeszéd) bekiabálásaira, és arra, hogy amikor elsétál fideszes képviselők vagy a miniszterelnök mellett, rendszeresen olyan megjegyzéseket tesz, mint „Lógni fogtok, Meg fogtok dögleni, vagy Félsz te patkány”. Ezek a parlamenti jegyzőkönyv számára megörökíthetetlenek, de Kocsis Máté azt ígérte, igyekszik dokumentálni, hogy bemutathassa Tordai Bence valódi arcát a nyilvánosságnak.
Kijelentette: a parlament tekintélyét minden értelembe őrizni kell. Értékelése szerint szerdán az is világossá vált, az ellenzék kommunikációs stratégiája, hogy már mérhetetlen számú valótlanságot állít, amit aztán szinte cáfolni is alig lehet.
Közölte, nem igaz, hogy a véleménynyilvánítás szabadságát korlátoznák, mindenki elmondhatja véleményét az Országgyűlésben. A szerdai vitában az ellenzéknek a vezérszónoki körben ötször 30 perc állt a rendelkezésére, míg a kormánypártoknak kétszer harminc perc.
Kocsis Máté visszautasította azt is, hogy a képviselők ellenőrzési joga sérülne. Az állami szervek továbbra is kötelesek lesznek a képviselői munkát segíteni, és a szükséges felvilágosítást megadni, előzetes egyeztetés alapján tájékoztatást lehet majd kérni. Arra nem lesz mód, hogy képviselők berontsanak közintézményekbe, akár éjszaka is, és ott randalírozzanak – jegyezte meg a kormánypárti politikus.
A nemzetközi példákról szólva kiemelte, hogy az angol parlamentben a leghosszabb felfüggesztés 12 hónap volt, az érintett képviselő később le is mondott a mandátumáról. Egy képviselőt pedig azért függesztettek fel, mert hazugnak nevezte a védelmi miniszter – hozott egy másik esetet.
Kisstílű hazugságnak tartotta, hogy a plenáris ülésen megfosztanák a képviselőket a hozzászólás jogától, és az sem igaz, hogy elvennék a hozzászólás lehetőségét a tárgysorozatba vételről történő döntéskor. Utóbbi a viták a jövőben a törvényalkotási bizottságban zajlanak majd – jelezte Kocsis Máté.
A fideszes politikus hangsúlyozta: a fegyelmi szabályok közé egyetlen új passzus sem került be, a meglévő szankciók váltak szigorúbbá.
Ami eddig tilos volt, az ezután is az lesz – rögzítette, kiemelve: a képviselők tiszteletdíjának korábbi csökkentése láthatóan nem bírt kellő visszatartó erővel. Aki betartja a szabályokat, annak semmilyen szankcióra nem kell számítania – jelentette ki a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.
Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese azt mondta: szerdán ismét példátlan provokációnak voltak szemtanúi a magyar Országgyűléssel, a magyar közjogi méltóságokkal, különösen Orbán Viktor miniszterelnökkel, és Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével szemben. Kijelentette: határozottan visszautasítják az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásokat. Megjegyezte: Jakab Péter láthatóan jól érezte magát, amikor illegálisan elfoglalta Orbán Viktor bársonyszékét. Azt üzenik – mondta a képviselő –, hogy ennek vége.
Ki kell mondani nemzeti minimumként, hogy a magyar Országgyűlésnek meg kell adni a kellő tiszteletet. Aki ezt nem adja meg, nem méltó arra, hogy ezeréves országunk képviselője legyen itthon és a nagyvilágban – fogalmazott a KDNP frakcióvezető-helyettese. Vejkey Imre hangsúlyozta: a magyar parlamentben nem lehet helye ocsmány beszédnek és obszcén szövegek felmutatásának, se verbális, se fizikai agressziónak. Valódi szankciókra van szükség – rögzítette, hozzátéve: ezeknek olyanoknak kell lenniük, amelyek preventív erővel is bírnak a méltatlan és agresszív cselekedetekkel szemben.
Kocsis Máté más témáról szólva sajtókacsának nevezte azt, hogy a választási törvény módosítására készülnének. Megjegyezte a szerdai vitában Szabó Tímea már tényként hivatkozott erre. „Alantas politikai és kommunikációs húzás”, nem tudnak mit kezdeni ezzel – fogalmazott. A választási törvény semmilyen módosítása nincs az asztalon, minden ezzel kapcsolatos hír hamis – tette hozzá.
A dugódíjra vonatkozó kérdésre válaszolva felidézte, 2012-ben már döntött a parlament. Az akkori képviselők elutasították és a maguk részéről most sem támogatják – jelezte a Fidesz frakcióvezetője.
(MTI)
3. frissítés: Jákob bohóckodik, Tordai ordítozik - megint kész zsinagóga a parlament
És persze már megint ők beszélnek a "nép nevében". Akárcsak Lenin-fiú elődeik.
(videó: hvg)
4. frissítés: Dúró: mindkét oldalnak magába kellene nézni
Dúró Dóra (független) szerint botrányos a javaslat, mert senkit sem vezérel magasztos elv, amikor a Ház méltóságáról van szó. Kiüresítették a plenáris üléseket, fontos kérdéseket bizottságokba delegálnak, rendszeresen nem válaszolnak ellenzéki képviselők felvetéseire vagy olyan válaszokat adnak, amelyeknek nincs közük az elhangzottakhoz - mondta. Hozzáfűzte: ha komolyan vennék a hangoztatott magasztos elveket, érdemi vitákat folytatna az Országgyűlés.
Közölte: a képviselőknek példát kellene mutatniuk, de ahogy viselkednek, az rossz üzenet a társadalom felé. Mindkét oldalnak magába kellene nézni - hangsúlyozta.
A politikus a közintézmények látogatásáról elmondta: annak az alapelvnek kell érvényt szerezni, hogy minden képviselőnek legyen lehetősége érdemben ellenőrizni a közpénzből működő közintézményeket, ne csak előre egyeztetett időpontban mehessenek be, mert így nem fogják látni a valóságot, pedig éppen ez lenne a lényeg.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready