2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:03 Kivizsgálják a repülőtéren órákat veszteglő légijárat ügyét18:43 A fasiszta brigantik már a DK-ba is befurakodtak: 2,6% nem akarta Ferit elnöknek18:34 A hivatalban lévő államfő nyerte az elnökválasztást Afganisztánban17:53 Iskolai mészárlásra készülő kercsi tizenéveseket vettek őrizetbe17:32 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt16:46 A kubai orvoslás jelensége - a gazdagság és egészségipar eddig ismert összefüggéseinek cáfolata16:25 Fogolycserét hajtott végre Irán és Németország15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"13:57 Partiumi-bánsági könyvbemutató körúton Gaudi a Nemzeti jogvédelem című kötetével13:42 Egy vuhani kórház igazgatója belehalt a koronavírusba13:28 Hűtött migránsok a bolgár-román határon - nem okozott nekik gondot a hatezer eurós menetjegy
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Videók :: :: Hozzászólások

Amikor már a nézőnek fáj a tehetségtelenség: Karácsony nevetségessé tétele helyett saját magát égette a "köztévé"

Reklám

Miután Karácsony Gergely egy interjúban nemrég megjegyezte, hogy októberi megválasztása óta még egyszer sem hívták meg a köztévébe, a főpolgármester kedden máris ott ülhetett az M1 stúdiójában, hogy az első száz napját értékeljék. Mészáros Kata műsorvezető kérdései azonnal megmutatták, nem mindennapi interjústratégiáját dolgozott ki az eseményre a közmédia - írja a 24.hu. És valóban...

Mészáros Kata: Milyen közlekedési eszközzel érkezett ide Óbudára?
Karácsony Gergely: Az elmúlt héten minden nap egy kamerás stáb állt a házunknál, és ezt a kérdést próbálták dokumentálni. De mindig tömegközlekedéssel mentem, most pedig egy kifogyasztású elektromos autóval érkeztem Óbudára.
Mészáros Kata: Ezek szerint a kezdeti lendület a fotók erejéig tartott?
Karácsony elmondta, hogy jellemzően tömegközlekedik, de alig várja, hogy újra elővegye a bringáját.
Mészáros még nem engedte el a témát: „Belátja, hogy az emberek többségének nem életszerű gyalog és biciklivel járni?” – kérdezte.
Nem értem a kérdést – reagált Karácsony.
A műsorvezető szerint ezt szorgalmazta Karácsony, de a főpolgármester elmondta a riporternek, hogy ő nem szorgalmazta azt, hogy az emberek a köztévébe biciklivel járjanak.
Nem válaszol a kérdésre, akkor nem ragaszkodik – értékelte a történeket a riporter, aki ezután sem tágított a főpolgármester közlekedési szokásainak kitárgyalásától:
Felvette a stábunk, hogy nem itt a ház előtt parkoltak. Erre miért volt szükség?
Karácsony ezt a kérdést sem igazán értette, mire Mészáros azzal zárta le a témát, hogy a felvételek megvannak.
Mészáros ezután megkérdezte a főpolgármestertől, miért hazudta azt, hogy nem hívta meg a köztévé, még egy kinyomtatott SMS-t is mutatott neki, ami ezt cáfolja.
Karácsony elmondta, hogy ő az M1-re vagy a Kossuth Rádióra gondolt, és nem arra, hogy egyszer egy fotókiállítással kapcsolatban kikérték a véleményét.
Elnézést kér a csúsztatásért? – kérdezte Mészáros, mire Karácsony megjegyezte, hogy butaságokról beszélnek.
Nem sokkal később újabb érdekes párbeszéd következett:
Mészáros Kata: Korábban azt mondta, 3-4 helyettese lesz, végül öt lett. Az Indexnek azt mondta erre, néha szokott hülyeségeket beszélni. Rosszul mérte fel, hogy mire képes?
Karácsony Gergely: Ebből vonta le ezt a következtetést?
Mészáros Kata: Igen vagy nem?
Szó esett az úgynevezett klímavészhelyzetről is, ezzel a riporteri felvezetéssel:
Milyen tettek vannak? Érezhetik a saját bőrükön? Mennek a szirénák?
A köztévé riportere a végére is tartogatott egy meglepetést, azt mondta, visszavárják Karácsonyt, aki ezen kissé meg is lepődött. Erre Mészáros Kata megkérdezte, miért nézett ki a főpolgármester jobbra, gyorsan megállapította, hogy „nem tűnt túl őszintének”, majd így búcsúzott: majd látjuk egymást biciklin. „Szuper volt” – reagált Karácsony.
A teljes beszélgetés itt nézhető meg, a köztévé csillagának kérdéseit az alábbi videóban gyűjtötte össze az Index, hálával gondolva a kontraproduktív műsorvezetőre:
Frissítés: van olyan fideszes, aki felfogta
Fürjes Balázs szerint vállalhatatlan a "köztévé" tegnapi Karácsony-interjúja.
A Budapestért felelős államtitkár azt twittelte:
Jó, hogy nem a választás előtt készült az M1 Karácsony interjú - több ellenzéki, kevesebb fideszes polgármester és képviselő lenne, érthetően. Sokszor éri méltatlan támadás a köztévét, de ez a tegnapi vállalhatatlan volt. Vállalhatatlan a főpolgármester és a budapestiek felé.
2. frissítés: "ebben a primitív formában teljesen kontraproduktív"
Török Gábor írja Fb-oldalán:
Hatalmas öngól volt ez az interjú: miközben könnyedén lehetett volna színvonalasan kritikus, a főpolgármesternek valóban kellemetlen újságírói kérdéseket feltenni, ez a műsorvezetői performansz (ami valószínűleg elsősorban nem is a zavartan viselkedő riporter, hanem a főnökei "érdeme") közel 25 percen keresztül bizonyította a köztévé nézőinek, hogy a közpénzekből működő állami tévé a látszatra sem akar adni, és kizárólag buta harci kutyaként tudja elképzelni a saját szerepét.
Ennek így semmi értelme: a köz szolgálatához semmi köze nincs, de valójában még a kormányt sem szolgálja, mert ebben a primitív formában teljesen kontraproduktív.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready