2020. szeptember 22., kedd, Móric napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:38 Nácizni éjjel, nácizni nappal20:23 Irán: szabotázsakció áll a natanzi urándúsító telepen történt robbanás mögött20:05 Gyorstesztek tömeges alkalmazására készül a bajor kormány19:43 Törölték a stockholmi Nobel-díjátadót19:22 Trump Kínát bírálta a járványkezelése miatt az ENSZ közgyűlésén19:05 Putyin elfogadta a Jelcin-korszak utolsó kormányzójának lemondását18:41 Egyetlen koronás eset miatt halasztják az EU-csúcsot18:23 Maszkot hordani nem hajlandó utasok miatt késnek a vonatok17:56 Kilencéves kislányt és 73 éves asszonyt is megerőszakolt két "férfi" Franciaországban17:32 Halálra ítéltek két embert Pakisztánban tömeges tragédiát okozó gyújtogatásért17:06 Négy idős ózdi asszonynál próbálkoztak az unokázók, egyszer sem jártak sikerrel16:34 Szarvasbőgés a barcsi erdészetben16:26 Szijjártó szerint egyetértés volt Strassburgban arról, hogy rendezni kell a nyelvhasználat és az anyanyelvi oktatás kérdését Kárpátalján16:03 Megkérdőjelezték a faji sokszínűség egyik elméletét15:21 Már a gyümölcslével nyakon öntött zsidós poénokat is levadássza az érinthetetlenek legújabb számítógépes projektje
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Videók :: :: Hozzászólások

Macron dühödten kikergette a templomból a zsidó biztonságiakat Jeruzsálemben - a Siratófalnál lecsillapodott

Reklám

Emmanuel Macron francia elnök tegnap Izraelbe érkezett, hogy ma részt vegyen a Nemzetközi Holokauszt Fórumon. Tegnap délután ellátogatott a francia Fehér Atyák gondnoksága alatti jeruzsálemi Szent Anna templomba. A keresztény szent hely a megszállt Kelet-Jeruzsálem óvárosában van, s Macron előzőleg megkérte az izraeli rendőrséget, hogy ne kísérjék be a templomba. Az izraeliek mégis bementek, mire Macron ingerülten kitessékelte őket a templomból – írja az izraeli Válláh!Hádásot hírportál.
Zoom
Emmanuel Macron a izraeli biztonsági egység két civil ruhás parancsnokával kiabál a jeruzsálemi Szent Anna templomban (fotó: bbc.com)
A Jeruzsálem óvárosában levő Szent Anna templomba belépő Emmanuel Macron francia elnök észrevette, hogy vele együtt a biztonságára vigyázó izraeli rendőrök is beléptek a francia felségterületnek számító szent helyre.
Zoom
A jeruzsálemi Szent Anna templomon a francia trikolórt lengeti a szél (fotó: eman)
Macron erre angolul ingerülten elkezdett kiabálni a különleges rendőri egység parancsnokaival:
Mindnyájan jól ismerjük a vonatkozó törvényt. Nem tetszik nekem az, amit ön velem művelt. Menjen, menjen ki innen! Sajnálom, de önök is ismerik a törvényeket. Senkit, de senkit nem kértek meg arra, hogy bárkit is ingereljen. Kérem, őrizzék meg a nyugalmukat! Csodálatos sétát tettünk, ön kiváló munkát végzett a városban. Nagyra értékelem ezt, de kérem, tartsák tiszteletben a több száz éves törvényt, s távozzanak innen!
Jeruzsálem megszállt óvárosában, a Keresztút első stációjától, a Praetoriumtól nem messze áll a francia állam tulajdonát képező Szent Anna templom. A keresztény hagyomány szerint itt állt az a ház, amelyben Szent Anna és Szent Joachim gyermekeként megszületett Szűz Mária. A közeli városkaput ezért a keresztény arabok Asszonyunk, Szűz Mária kapujának (Báb Szittná Márjám - باب ستنا مريم) nevezik. A háromhajós, bazilika alaprajzú, korai román, bizánci és a szentföldi keresztény építészeti stílust ötvöző templomot a keresztesek építették a Kr. u. 12. században.
A ma látható templomot a Szentföldet az európai keresztesektől visszafoglaló muszlimok Korán-iskolává, később lóistállóvá alakították. Az oszmán-törökök 1856-ban odaajándékozták III. Napóleonnak, amiért a franciák a krími háborúban segítették őket az oroszok ellenében. III. Napóleon pedig a Charles Martial Lavigerie alapította, s a habitusuk után Fehér Atyáknak nevezett francia római katolikus szerzetesrend gondjaira bízta a templomot és a hozzátartozó kolostort. A templom francia felségterületen áll, s ezen kívül az ősi törvény szerint keresztény templomokba nem léphetnek be a fegyveres testületek tagjai. Ezért kergette ki Macron a benyomuló izraeli biztonságiakat.
(Az El-'Árábijá videója itt érhető el.)
A Siratófalnál már lecsillapodott:
Zoom
Fotó: bbc.com
H. J. – Kuruc.info
Korábban írtuk: Összezavarodhattak ma a szegény momentumosok: Macron zsidó rendőrökkel ordítozott Izraelben
A francia elnök magából kikelve kiabált Jeruzsálem óvárosában, amikor a Via Dolorosán található Szent Anna templomba akart bemenni – adta hírül a Times of Israel. A Twitterre feltöltött videón az látható, ahogy Emmanuel Macron azt kiabálja az előtte álló izraeli rendőröknek: „mind ismerjük a szabályokat, ez itt francia terület!”
Bár a francia elnök stábja hivatalosan nem közölte a vita okát, a lap információi szerint Macron azért kiabált a helyi rendfenntartókkal, mert azok követték őt a Szent Anna templomba, ami francia területnek számít, és ahol nincs intézkedési joguk az izraeli rendőröknek.
A Szent Anna templomot a keresztesek építették a 12. században, majd az Oszmán birodalom adta Franciaországnak 1856-ban. Ugyanezen a helyen 1996-ban a korábbi francia elnök, Jacques Chirac is hasonló szituációba keveredett, amikor a Szent Anna templomhoz érve felfegyverzett izraeli katonákat talált az épületben. Chirac akkor nem volt hajlandó bemenni a templomba, amíg a katonák el nem hagyták azt.
(Times of Israel - Mandiner nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready