2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:22 NVB: nem lehet népszavazást tartani a nyugdíjemelésről19:39 Még mindig a pohártartó és a személyiségzavar a téma Molnár Ricsi perében19:03 Kivizsgálják a repülőtéren órákat veszteglő légijárat ügyét18:43 A fasiszta brigantik már a DK-ba is befurakodtak: 2,6% nem akarta Ferit elnöknek18:34 A hivatalban lévő államfő nyerte az elnökválasztást Afganisztánban17:53 Iskolai mészárlásra készülő kercsi tizenéveseket vettek őrizetbe17:32 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt16:46 A kubai orvoslás jelensége - a gazdagság és egészségipar eddig ismert összefüggéseinek cáfolata16:25 Fogolycserét hajtott végre Irán és Németország15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"13:57 Partiumi-bánsági könyvbemutató körúton Gaudi a Nemzeti jogvédelem című kötetével
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Videók :: :: Hozzászólások

Macron dühödten kikergette a templomból a zsidó biztonságiakat Jeruzsálemben - a Siratófalnál lecsillapodott

Reklám

Emmanuel Macron francia elnök tegnap Izraelbe érkezett, hogy ma részt vegyen a Nemzetközi Holokauszt Fórumon. Tegnap délután ellátogatott a francia Fehér Atyák gondnoksága alatti jeruzsálemi Szent Anna templomba. A keresztény szent hely a megszállt Kelet-Jeruzsálem óvárosában van, s Macron előzőleg megkérte az izraeli rendőrséget, hogy ne kísérjék be a templomba. Az izraeliek mégis bementek, mire Macron ingerülten kitessékelte őket a templomból – írja az izraeli Válláh!Hádásot hírportál.
Zoom
Emmanuel Macron a izraeli biztonsági egység két civil ruhás parancsnokával kiabál a jeruzsálemi Szent Anna templomban (fotó: bbc.com)
A Jeruzsálem óvárosában levő Szent Anna templomba belépő Emmanuel Macron francia elnök észrevette, hogy vele együtt a biztonságára vigyázó izraeli rendőrök is beléptek a francia felségterületnek számító szent helyre.
Zoom
A jeruzsálemi Szent Anna templomon a francia trikolórt lengeti a szél (fotó: eman)
Macron erre angolul ingerülten elkezdett kiabálni a különleges rendőri egység parancsnokaival:
Mindnyájan jól ismerjük a vonatkozó törvényt. Nem tetszik nekem az, amit ön velem művelt. Menjen, menjen ki innen! Sajnálom, de önök is ismerik a törvényeket. Senkit, de senkit nem kértek meg arra, hogy bárkit is ingereljen. Kérem, őrizzék meg a nyugalmukat! Csodálatos sétát tettünk, ön kiváló munkát végzett a városban. Nagyra értékelem ezt, de kérem, tartsák tiszteletben a több száz éves törvényt, s távozzanak innen!
Jeruzsálem megszállt óvárosában, a Keresztút első stációjától, a Praetoriumtól nem messze áll a francia állam tulajdonát képező Szent Anna templom. A keresztény hagyomány szerint itt állt az a ház, amelyben Szent Anna és Szent Joachim gyermekeként megszületett Szűz Mária. A közeli városkaput ezért a keresztény arabok Asszonyunk, Szűz Mária kapujának (Báb Szittná Márjám - باب ستنا مريم) nevezik. A háromhajós, bazilika alaprajzú, korai román, bizánci és a szentföldi keresztény építészeti stílust ötvöző templomot a keresztesek építették a Kr. u. 12. században.
A ma látható templomot a Szentföldet az európai keresztesektől visszafoglaló muszlimok Korán-iskolává, később lóistállóvá alakították. Az oszmán-törökök 1856-ban odaajándékozták III. Napóleonnak, amiért a franciák a krími háborúban segítették őket az oroszok ellenében. III. Napóleon pedig a Charles Martial Lavigerie alapította, s a habitusuk után Fehér Atyáknak nevezett francia római katolikus szerzetesrend gondjaira bízta a templomot és a hozzátartozó kolostort. A templom francia felségterületen áll, s ezen kívül az ősi törvény szerint keresztény templomokba nem léphetnek be a fegyveres testületek tagjai. Ezért kergette ki Macron a benyomuló izraeli biztonságiakat.
(Az El-'Árábijá videója itt érhető el.)
A Siratófalnál már lecsillapodott:
Zoom
Fotó: bbc.com
H. J. – Kuruc.info
Korábban írtuk: Összezavarodhattak ma a szegény momentumosok: Macron zsidó rendőrökkel ordítozott Izraelben
A francia elnök magából kikelve kiabált Jeruzsálem óvárosában, amikor a Via Dolorosán található Szent Anna templomba akart bemenni – adta hírül a Times of Israel. A Twitterre feltöltött videón az látható, ahogy Emmanuel Macron azt kiabálja az előtte álló izraeli rendőröknek: „mind ismerjük a szabályokat, ez itt francia terület!”
Bár a francia elnök stábja hivatalosan nem közölte a vita okát, a lap információi szerint Macron azért kiabált a helyi rendfenntartókkal, mert azok követték őt a Szent Anna templomba, ami francia területnek számít, és ahol nincs intézkedési joguk az izraeli rendőröknek.
A Szent Anna templomot a keresztesek építették a 12. században, majd az Oszmán birodalom adta Franciaországnak 1856-ban. Ugyanezen a helyen 1996-ban a korábbi francia elnök, Jacques Chirac is hasonló szituációba keveredett, amikor a Szent Anna templomhoz érve felfegyverzett izraeli katonákat talált az épületben. Chirac akkor nem volt hajlandó bemenni a templomba, amíg a katonák el nem hagyták azt.
(Times of Israel - Mandiner nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready