2020. április 9., csütörtök, Erhard, Lél napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:11 Egy "rég elfeledett mesterség": vasazás és rézlopás egy lezárt érdi szállóból19:34 Lakatos Dzsészönstetem után szabadon: "koronaikrek" Indiában19:15 Olaszországban újból emelkedett az új megbetegedések és a halálesetek száma18:53 Bulgáriában nyitva lesznek a templomok húsvétkor18:43 Péntektől országos tűzgyújtási tilalom18:23 Románia Lombardiájában kenőpénzért adják ki a halottakat - de csak miután kifosztották őket17:52 Húsvét, 202017:43 Távozik a Mediaworks éléről a fideszes médiabirodalom kulcsfigurája17:34 Orbán - állítólag - előzetes bejelentés nélkül ellenőrzött kórházakat17:24 Katasztrófavédelem: sok a szabadtéri tűz az országban16:45 Határozatlan időre meghosszabbítják a kijárási korlátozást16:41 Leopárdmacska született a debreceni állatkertben15:54 A Dacia újrakezdi a termelést15:40 Júniusban kezdhetik tesztelni embereken a Németországban kifejlesztett oltást15:18 A járvány terjedésével mindenhol megjelentek a csalók
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Tanulmány: valószínűleg nem is tudunk a koronavírusos fertőzöttek kétharmadáról

Reklám

Valószínű, hogy a Covid-19-cel, azaz a Kínában megjelent új koronavírussal fertőzött betegek kétharmadáról nem is tudunk – olvasható az Imperial College London tanulmányában. Az egyetem kutatói összevetették a Vuhanból külföldre repülő utasok számát a Kínán kívül regisztrált megbetegedésekkel. Becslésük szerint a fertőzöttek kétharmadáról még nem tudunk, és ez megerősíti más vizsgálatok eredményét.
Zoom
Több olyan új beteget is regisztrálnak, akinek elvileg semmi kapcsolata nincs Vuhannal vagy onnan érkezett hordozókkal. Nem minden esetben könnyű kideríteni, hogy valaki koronavírus-fertőzött-e, vagy sem, és több olyan ország is van, ahol jelentősen kevesebb a regisztrált eset, mint arra a Vuhanból érkező utasok száma alapján számítani lehetne.
Több, bárki számára hozzáférhető forrásból gyűjtöttünk adatokat, mint például nemzeti és regionális egészségügyi minisztériumoktól és helyi hírekből, hogy információt szerezzünk az utazási adatokról, a vírusnak való kitettségről és a Kínán kívüli betegek megjelenő tüneteiről – mondta Gina Cuomo-Dannenburg, a tanulmány egyik szerzője.
Amikor Szingapúrral vetették össze az adatokat, akkor arra jutottak, hogy az esetek 63 százalékáról nem tudunk. Amikor Szingapúrral, Finnországgal, Nepállal, Belgiummal, Svédországgal, Indiával, Srí Lankával és Kanadával vetették össze őket, ez az arány már 73 százalék volt.
A begyűjtött adatok elemzésével meg tudjuk határozni, hogy az egyes országok hogyan viszonyulnak azokhoz, amelyek sok fertőzöttről számoltak be a Vuhanhoz való kapcsolatuk függvényében (azaz átlagosan hány utas érkezett havonta). A számok alapján a világ Kínából exportált COVID-19-es esetek kétharmada átsiklott a megfigyelő intézkedéseken – mondta Christl Donelly, egy másik szerző.
Azzal, hogy összehasonlítják azokat az országokat, ahol a szigorú intézkedések miatt sok fertőzöttet szűrnek ki, a többi országgal, eljutottak a kétharmados arányhoz. Ezek a bujkáló esetek további fertőzésre adnak lehetőséget.
(Index)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready