Ha vasárnap, akkor Heti progresszió, méghozzá kereken a XXX. résszel (amelyhez igyekeztem kerek számhoz méltó címet adni). Muníció persze bőven akad ezúttal is, úgyhogy nem szaporítom tovább a szót. Lássuk!
3. Tudták, hogy nemcsak „transznemű”, de „transzfajú” emberek is léteznek? Amíg az előbbi a saját biológiai nemében „nem érzi jól magát”, addig az utóbbi még csak nem is embernek, hanem valami egészen másnak képzeli magát (helikopter, macska stb.). FerociouslySteph nemcsak egy eleve transznemű nő, hanem „szintet lépett” és őzként is képes tengetni napjait. Ebből a videóból megtudhatjuk, hogy tud legelészni is, de láthatjuk, miként él át orgazmust egy „őz”, vagy legalábbis azt, hogy ő ezt hogyan képzeli el. Ez így természetesen instant Taigetosz-gyanús eset, de a történet sajnos itt nem áll meg. Steppel helyet kapott a Hittrich biztonsági tanácsadó testületében (gondolom, nem azért, mert kiváló biztonságpolitikai szakember). A Hittrich egy videojáték-közvetítő oldal, ahol a rá ruházott hatalmánál fogva „ígéretet tett”, hogy kizárja azon felhasználókat, akik negatív megjegyzéseket tesznek a személyével kapcsolatban. Terveit nem is nagyon rejti véka alá, az pedig nyilván egyáltalán nem érdekli, hogy vannak, akik a játékközvetítésből élnek. Normál esetben egy ilyen kijelentés után úgy kéne repülnie a pozíciójából, mint annak a rendje, de hát a techcégek esetében ilyen döntést ne is várjunk.
Zoom
A képen egy őz látható. Vagy egy nő? Vagy egy férfi? Vagy mi vagy te? (forrás: insider.com)
2. A Strategic Mind: Blitzkrieg meglepő módon egy második világháborús (egyébként egyes kritikusok szerint rendkívül nehéz) stratégiai játék, ahol a végkimenetelnek megfelelően alternatív történelmi pillanatokba is csöppenhetünk, mivel újrajátszhatjuk a háborút német szemszögből. Nem mindenki örül azonban a számítógépes mókának, ugyanis a Szovjetunióban Oroszországban a média kiakadt egy videón, amelyben Hitler a Vörös téren ünnepel, hiszen a játékban megnyerhető a Szovjetunió elleni hadművelet. A szívet melengető videót persze igyekeztek mindenhonnan eltüntetni Oroszországban, a Russian Mission ín Genova Twitter-oldalán pedig kirohanást intézett az ukrán játékfejlesztő csapat, a Starni Games ellen, akik a játékot készítették. Szerintük az ukrán játék „dicsőíti a nácizmust és a Nürnbergben elítélt bűnözőket”. A fröcsögés itt még nem ér véget és az ENSZ-től várnak közbelépést a „szörnyű” cselekedet miatt. Jól tudjuk, hogy ezek a vádak általában mivel végződnek, a kijevi székhelyű fejlesztőcsapat kénytelen volt bocsánatért esedezni, de ennek ellenére még a YouTube-csatornájukat is letiltották a „botrány” miatt. A cég minden közösségi felületén panaszáradatot kapott, a kormány pedig lehet, hogy jogi lépésekhez folyamodik.
Zoom
Íme a Führer! Tőle retteg az orosz média (forrás: Steam)
Az alkalmi hisztizők persze elfelejtik, hogy a játékban több végkifejlet is van, értelemszerűen más videókkal. Viszont az eset kiválóan megmutatja, hogy nemcsak a nyugati genderhívők túlérzékenyek, hanem bizony a minden borkorban fasisztákat látó szovjet gépezet is. Mindamellett, hogy minden bizonnyal szebb világban élnénk, ha ez az alternatív cselekmény nem csak alternatív lenne, ez a fajta hisztérikus hozzáállás lényegében mindent akadályoz és ellehetetlenít, ami kicsit is elüt az unalomig ismételt zsargonoktól. Oroszország visszásságairól már többször írtunk, így javaslom minden hazai jobboldali egyénnek is, hogy tanuljanak meg olvasni, mielőtt a Putyin-rezsimet éltetik.
1. Végül az alábbi videót szeretném megosztani mindenkivel, melyet az egyik kedves olvasónk küldött. A seattle-i rendőrség látható akció közben, a minneapolisi események tükrében pedig talán egy kicsit jobban megértjük, mekkora nyomás nehezedik nap mint nap az amerikai rendőrségre. A videón szereplő alak (nem, biztosan nem svéd cserediákról van szó) késsel mászkált és fenyegetőzött az utcán, a tárgyat pedig többszöri felszólítás után sem volt hajlandó letenni, sőt támadni akart vele. A különbség csak az, hogy Magyarországgal ellentétben az USA-ban ezért tíz golyó jár. Minneapolisról a jövő hét folyamán önálló publicisztikát is írni fogok.
Kedves olvasóink leveleit továbbra is várom a hetiprogresszio@protonmail.com címre, jövő vasárnap pedig ismét jelentkezem a legfrissebb progresszív hírekkel!
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info