Bezár!
2021. március 6., szombat, Leonóra napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
00:38 Orosz hadihajó és szíriai kormányerők lőtték a törökbarát milíciákat Aleppó tartományban00:20 Sajátságos "nemzetben gondolkodás", avagy a határvonal mégsem ott van, ahol mondják23:49 Az ügyészség szerint sem gyaláz nemzeti jelképet a melléje kihelyezett deviánspropagandista rongy23:20 Olasz halálozási statisztika: 15,6 százalékkal haladták meg a tavalyi adatok az előző öt évét23:05 Közzétette a kormány a bővített bértámogatásra jogosult ágazatok listáját22:12 Magyar bronzérmet hozott az ötpróba a fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon21:58 Von der Leyen és Biden felfüggesztették az Airbus-Boeing-vámháborút21:37 Kanadában engedélyezték a Johnson and Johnson oltóanyagát21:24 Pokolgéppel gyilkoltak Mogadishuban - legalább húsz halott21:13 Régen kihaltnak hitt rovarfajt fogott egy fénycsapda20:57 Cselekvésre szólította fel az ENSZ BT-t a világszervezet Mianmar-ügyi különmegbízottja20:42 Tűzhalál egy újpesti hajléktalantanyán20:25 Fideszes polgármester Pintéréknek: "orvosoknak rendőrök ne akarják megmagyarázni, hogy mi az egészséges életmód"20:07 "Burkanépszavazást" tartanak vasárnap Svájcban19:52 Nem Horvátország a legbiztonságosabb sáskajárásra
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

A zsidóknak nem tetszik a ferde hajlamú hősöket megjelenítő mesekönyv szakszerű kezelése

Reklám

A Mi Hazánk Mozgalom végre bekerült az izraeli sajtó híreinek sodrába azzal, hogy a mako.co.il ottani hírportál elmarasztaló cikket jelentetett meg a Meseország mindenkié című, s ferde hajlamú mesehősöket felvonultató mesekönyvet ért magyarországi fogadtatásáról. A cikkíró mindjárt leszélsőjobbozza a Mi Hazánkat, ami nem baj. Nagyobb baj az, hogy a mesekönyvet bedaráló Dúró Dóráról azt hiszik, hogy férfi… Ez utóbbi tévedést valószínűleg az idézhette elő, hogy a héber cikkíró túlságosan beleélte magát a másságos mesekönyv hőseinek világába.
A Budapest Főváros Kormányhivatala közérdekű bejelentés nyomán lefolytatott fogyasztóvédelmi eljárás során néhány nappal ezelőtt megállapította: a Labrisz (Leszbikus) Egyesület gondozásában megjelent Meseország mindenkié című LMBTQ-mesekönyv értékesítésével a nevezett kiadó valójában tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat, mert a kiadványt mesekönyvként kínálják megvásárlásra, ám arra nem hívják föl a nagyközönség figyelmét, hogy a kötetben olvasható egyes mesék szereplői a hagyományos nemi azonosulástól eltérő (magyarán: ferde hajlamú – H. J.) magatartásformát képviselnek.
Zoom
A mako.co.il egyik illusztrációja (kép: Kisbenedek Attila / AFP)
Mint ismert, a ferde hajlamú propagandát közvetítő botránykönyvre Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője már tavaly szeptemberben fölhívta a figyelmet, aminek következtében mások mellett Orbán Viktor miniszterelnök is elítélte a gyermekeink nemi identitásának, nemi fejlődésének megzavarására alkalmas libsi kiadványt. A Budapest Főváros Kormányhivatala által elég sokára meghozott – s meglehetősen „langyos” – ítéletre gyorsan reagált az izraeli sajtó. A mako.co.il portálon, a szerző feltüntetése nélkül megjelent írás azért is érdekes, mert a héber nyelvű sajtóban első ízben tesznek említést a Mi Hazánk Mozgalomról.
Az Európai Unió már többször is emlékeztette a „keleti tömb” országait, hogy az LMBTQ-közösséggel szemben alkalmazott politika végül szankciókat von maga után. Magyarország ennek ellenére a héten újabb lépést tett ezen a téren, miután arra kötelezte a Labrisz nevű LMBTQ-könyvkiadót: hívja fel az olvasók figyelmét arra, ha egyes kiadványaikban a szereplők nem a hagyományos nemi elvárásnak megfelelően viselkednek – írja a hírportál.
Az izraeli portál emlékeztet rá, hogy az ominózus mesekönyv akkor került a figyelem középpontjába, amikor „a szélsőjobboldali Mi Hazánk Párt tagja sajtótájékoztató keretében darabokra tépte szét a könyv egy példányát”. Megjegyezzük: a budapesti zsidók ezúttal igen felületesen tájékoztatták az izraeli sajtót, mert Dúró Dóra nemcsak tagja, hanem elnökhelyettese, sőt országgyűlési képviselője a Mi Hazánknak. Arról nem is beszélve, hogy a mesekönyvet nem széttépte, hanem elegánsan bedarálta.
Zoom
Dúró Dóra bedarálja a szennyirodalom egy példányát
A Jobbiknak terjedelmes és hangos hírverése volt, s még van is az izraeli héber sajtóban, de a Mi Hazánkról a fentebb említett cikkben most történik első ízben említés. Kezdetnek persze nem rossz, hogy a „széljobboldali” jelzőt biggyesztették a párt neve mellé, az viszont elkeserítő, hogy az elsiratott mesekönyvet „darabokra széttépő”, nevén nem nevezett Mi Hazánk Mozgalom tagjával kapcsolatos főnevet és igét hímnemben írták…
H. J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready