Bezár!
2021. március 6., szombat, Leonóra napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
00:20 Sajátságos "nemzetben gondolkodás", avagy a határvonal mégsem ott van, ahol mondják23:49 Az ügyészség szerint sem gyaláz nemzeti jelképet a melléje kihelyezett deviánspropagandista rongy23:20 Olasz halálozási statisztika: 15,6 százalékkal haladták meg a tavalyi adatok az előző öt évét23:05 Közzétette a kormány a bővített bértámogatásra jogosult ágazatok listáját22:12 Magyar bronzérmet hozott az ötpróba a fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon21:58 Von der Leyen és Biden felfüggesztették az Airbus-Boeing-vámháborút21:37 Kanadában engedélyezték a Johnson and Johnson oltóanyagát21:24 Pokolgéppel gyilkoltak Mogadishuban - legalább húsz halott21:13 Régen kihaltnak hitt rovarfajt fogott egy fénycsapda20:57 Cselekvésre szólította fel az ENSZ BT-t a világszervezet Mianmar-ügyi különmegbízottja20:42 Tűzhalál egy újpesti hajléktalantanyán20:25 Fideszes polgármester Pintéréknek: "orvosoknak rendőrök ne akarják megmagyarázni, hogy mi az egészséges életmód"20:07 "Burkanépszavazást" tartanak vasárnap Svájcban19:52 Nem Horvátország a legbiztonságosabb sáskajárásra19:34 Eljárást indítottak az RTL Klubon karácsony alkalmából sugárzott LMBTQI-agymosás miatt
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Constantine, a néger vadász (LXVIII. rész)

Reklám

Vasárnap este ismét jelentkezik a Heti progresszió az újabb adag „haladó hírcsokorral”. Alapanyag ezúttal is volt bőven, lássuk, mikkel borzolhatjuk a kedélyeket ezen a februári napon. Kedves olvasónk leveleit továbbra is a szokásos hetiprogresszio@protonmail.com címre várom!
3. Aki esetleg emlékszik a 2005-ös Constantine, a démonvadász című filmre, ahol John Constantine szerepét Keanu Reeves játszotta, az talán arra is emlékszik, hogy mekkora sikere volt a vallási témájú, horrorelemekre is építő alkotásnak. Manapság Hollywoodban is a polkorrekt ötletszegénység időszakát éljük. Új ötlet alig születik (amelyik megszületik, bár az is inkább halt volna el még előtte), az úgynevezett újragondolásokat, „remake-eket” pedig szigorúan PC-szemszögből közelítik meg, a téma átdolgozásával vagy a szereplők befeketítésével. Így járt a Constatine-„univerzum” is, ami a HBO Max és a Warner gondozásában debütáló új sorozatban szintén „négerré változott”.  „Meglepő módon” várhatóan a vallási elemeket is háttérbe szorítják (pedig ez adta a film zamatát), és jobban fognak fókuszálni a horrorelemekre. A fehér főszereplő helyére egy húszas éveiben járó néger kerül, mi pedig már „nagyon várjuk”, hogy láthassuk ezt a haladó mestermunkát.
Zoom
Az elnyomó, fehér, heteró John Constantine. Nem kérjük! (A képen a két főszereplő, akiket Keanu Reeves és Rachel Weisz alakít. Forrás: port.hu)
2. Tudta a kedves olvasó, hogy az igazi boldogságot sokszor a legváratlanabb helyeken találhatja meg az ember? Tél van, ráadásul pandémiás időszak, így érthető, hogy többen depressziósak, rosszkedvűek. De nem kell feltétlenül búslakodni! Ha Ön történetesen nőnemű (de lassan akkor is, ha nem), könnyedén leszámolhat a „férfiakat előnyben részesítő hamis társadalmi elvárásokkal, amelyek a nőket sújtják.” A dán Eldina Jaganjac is a bátor úttörők közé tartozik, akik eltüntetik ezt az undorító hímsoviniszta világot. Az igazi változást magán kell elkezdenie az embernek – mondják a bölcsek, a 31 éves hölgy pedig így is tett. Mivel „elege lett a férfiak által támasztott szépségideálból”, úgy döntött, hogy többé nem szedi a szemöldökét, és a bajuszát sem fogja levágni. A koppenhágai Eldina 2020 márciusában határozta el, hogy többé „nem felel meg másoknak”, azóta pedig „sokkal felszabadultabb”. Noha sokszor érte beszólogatás, főleg férfiak részéről, ilyen apróságok nem zavarják a bátor harcost, és továbbra is az igazság ösvényét követi. Reméljük, minél hamarabb megtalálja a párját, aki majd hajlandó lesz megjelenni vele bárhol, ahol emberek vannak. Nézzük a jó oldalát, legalább heteró (egyelőre legalábbis).
Zoom
Fő a természetesség! (forrás: mylifestylemax.com)
1. Hivatalosan is „meghalt” Aunt Jemima. Tavaly júliusban egy hosszabb írás keretében számoltam be róla, mi lesz a sorsa a Magyarországon kevésbé ismert öntet- és szirupmárkának. Ha visszaemlékeznek az olvasók, ezekben a hónapokban tombolt az „átnevezési láz”, amely azóta már kissé visszavett a lendületből, de a progresszió harcosai sajnos betartják a destruktív ígéreteiket. A PepsiCO-hoz tartozó Quaker Oats Company nem csak leszámolt a néger „nagynénivel”, de tanúbizonyságot tett róla, hogy a politikai korrektség ténylegesen ki is herél mindent, ami vicces és/vagy kreatív. Aunt Jemima mától ugyanis Pearl Milling Company néven fut, amely név alapján engem rövid idő alatt elfog az ásítás. Nem vagyok vele egyedül, sokaknak nem tetszik a fantáziátlan új név és külső. Egyébként ez volt az eredeti vállalat neve, amely alatt a termék sikeres lett. Feltehetően így akarnak tisztelegni az „ősök” előtt, ha tiszteletnek lehet azt nevezni, hogy kiheréltek egy kreatív brandet.
Zoom
Így már sokkal jobb! Köszönjük! (forrás: adweek.com)
Ezekkel a hírekkel búcsúzom a Heti progresszió e heti listájától. Hölgy ismerőseinket figyelmeztessük, hogy ne ápolják a külsőjüket, hiszen az a hímsoviniszta világ hamis elvárása csupán, szurkoljunk a néger Constantine-nak, és fogyasszunk minél unalmasabb élelmiszer-termékeket! Vagy valami ilyesmi.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready