Bezár!
2021. április 18., vasárnap, Andrea, Ilma, Uzon napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:28 Diplomatakeringő: Csehország elvárja a szolidaritást szövetségeseitől16:12 Az oroszok kiszállnak a Nemzetközi Űrállomásból - sajátot hoznak létre15:43 Gumilövedékes szóváltás Jászapátiban14:35 Lukasenka azt állítja, meg akarták ölni a családjával együtt14:19 Félő, hogy demokrata jelölt nélkül kell tartani a szíriai elnökválasztást13:51 A szemkilövető pártja ezt is jobban tudta volna13:05 A görögök nem féltek az ajándékot hozó zsidóktól12:31 Galgóczi: javulnak a járványügyi adatok 12:14 Az iráni elnök nem szeretné, ha egy tábornok lenne az utóda11:48 BKK: hétfőtől a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok11:31 12 milliárd euróba került a Bundeswehr afganisztáni bevetése - lassan kivonják őket, és visznek haza afgánokat is11:13 Elég lehet egyszer oltani a gyógyultakat, és lehet keverni az oltóanyagokat - de sok a kérdőjel10:58 Földvita afgán módra: egy család nyolc tagját gyilkolták meg az esti ima közben10:37 Szerbiában egyúttal oltást is lehet igényelni az utazások lefoglalásakor10:22 "H." Istvánt is nagy ötlet volt szabadlábra helyezni: ugyanúgy folytatta az öregek és fogyatékosok kirablását
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Videók :: :: Hozzászólások

Nem kapott széket von der Leyen Erdogannál, a kanapén húzta meg magát

Reklám

Az Európai Tanács elnöke, Charles Michel, illetve az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen Ankarában járt kedden, hogy Recep Tayyip Erdoğan török elnökkel egyeztessenek. A találkozóra azonban csak két széket készítettek elő a szervezők, így von der Leyennek csak a kanapén jutott hely.
A kínos diplomáciai pillanat az Ihr Program videója alapján váratlanul ért mindenkit. A legkellemetlenebb helyzetben a helyet foglaló Charles Michel volt, aki egyébként végül nem adta át a széket a bizottság elnökének.
A török fél állítása szerint nem akartak ártani senkinek, illetve, hogy az Európai Unió delegációja előzetesen megfelelőnek találta az előkészületeket. Hozzátették viszont, hogy ültetési kérdésekben nem egyeztettek, írja a Mandiner.
Frissítés: meglepődés és bírálat
Bírálta szerdán az osztrák kormány Recep Tayyip Erdogan török államfőt az Európai Bizottság (EB) elnökével, Ursula von der Leyennel szembeni "tiszteletlen bánásmód" miatt Ankarában tett előző napi látogatása során.
"Ez a tiszteletlen bánásmód (...) különösen furcsa képet közvetít és - néhány nappal azután, hogy Törökország kilépett az isztambuli egyezményből - csakis provokációként értelmezhető" - fogalmazott egy közleményben Karoline Edtstadler osztrák Európa-ügyi miniszter.
Törökország március 20-án lépett ki a nők elleni és családon belüli erőszak megelőzését célzó, az Európa Tanács égisze alatt elfogadott megállapodásból feminista és egyéb csoportok tiltakozása közepette. "Ha az EU a párbeszéd érdekében kezet nyújt Törökországnak, akkor joggal várhatja el, hogy az viszonzásra találjon" - tette hozzá a tárcavezető. "A férfiak és nők jogegyenlőségét nem lehet lábbal tiporni" - jelentette ki Edtstadler, aki közeli szövetségese a Törökország hangos bírálójaként ismert Sebastian Kurz kancellárnak.
Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter a naivitás mellőzésére szólított fel Törökországgal kapcsolatban. "A folyamatos provokációk és strukturális problémák világosan rámutatnak, hogy az uniós csatlakozási tárgyalások (Törökországgal) illúziónak minősülnek, amellyel kapcsolatban az EU-nak nem kell áltatnia magát" - jelentette ki.
A von der Leyennel szembeni bánásmódot az EB is bírálta. Von der Leyen szóvivője szerdán kijelentette: a bizottság elnökét "meglepte", hogy őt nem Erdogan mellé, egy karosszékbe ültették, hanem egy díványon kapott helyet. Mindazonáltal - mint a szóvivő fogalmazott - Ursula von der Leyen előnyben részesítette a tárgyalásokat a protokolláris kérdésekkel szemben.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready