Családtagjai megöltek egy húszéves férfit az iráni Ahvaz városában, mert megtudták, hogy ferde hajlamú – jelentették helyi buzeráns aktivisták és szervezetek. Ali Fazeli Monfaredet a beszámolók szerint féltestvére, valamint két unokatestvére elhurcolta, levágták a fejét, és holttestét a város külterületén, egy pálmafa alatt hagyták. Majd felhívták édesanyját, hogy hol találja meg a fiát.
A 6Rang iráni szervezet közlése szerint mindig is gyanították róla rokonai, hogy homokos, de azután tudták csak meg biztosan, hogy felmentették a kötelező sorkatonai szolgálat alól. A helyi jogszabályok szerint a homoszexuálisok orvosi felmentést kapnak, a hivatalos szöveg szerint azért, mert mentális betegségben szenvednek.
Az erről szóló iratot postán küldte ki az iráni Forradalmi Gárda Monfarednek, de az azt tartalmazó levelet a 6Rang információi szerint féltestvére nyitotta ki, így került képbe. Ezután vitték egy faluba Ahvaz közelében, ahol megölték.
Bár a 6Rang először azt írta, hogy a három gyilkost a hatóságok letartóztatták, a szervezet vezetője, Shadi Amin az NBC amerikai televízió híradójának elmondta, hogy nem történtek letartóztatások. A rendőrség csak ezt mondta a fiú édesanyjának, hogy megnyugtassák. Amin ugyanakkor hozzátette, hogy szerinte lesznek letartóztatások, mert Monfared egy tehetős család gyermeke, és az apja rendkívül dühös a fia halála miatt.
Iránban ugyan nem számít törvénytelennek az, ha valaki homokos, de az ilyen szexuális kapcsolatot már szigorúan büntetik: 31-től százig terjedő korbácsütéssel, és akár kivégzéssel is.
(24 nyomán)