Nagy Attila, a Mi Hazánk Mozgalom budapesti elnöke betelefonált Fiala János műsorába, hogy megkérdezze, hallott-e már olyat a rendszerváltás óta, hogy egy politikai párt politikai véleményt nyilvánít, és a politikai ellenfelei fölbontatják vele az irodabérlést.
A műsorvezető rákeresett a világhálón a szóban forgó eseményre, így akadt rá portálunkon az "Egy kis fáziskéséssel dobta le a láncot a demokrata fogaskerék" című cikkre, melynek első mondatait szépen fel is olvasta. Köztük azt, hogy a marxista Mérce számára ez egy újabb, hallatlan holokauszt, a nem túl bizalomgerjesztő cigány képe teljesen átlagosnak minősül, illetve ezt a mondatot:
Szombaton délután a Mérce munkatársa is készített néhány fotót a helyszínen, aki a szombat megszegése miatt majd persze még szorulhat.
Közben megjegyezte, hogy nem igazán érti ezt a nyelvezetet, a mércés résznél pedig feltette a költői kérdést:
A Mércében csak zsidók dolgoznak?
Becsületére legyen mondva, úgy reagált egy betelefonáló holorettegésére (ha most ez a "nemzet- és népellenes" plakát jelenik meg, holnap már az fog, hogy nem lehetünk zsidóország stb.), hogy az Schiffer András Kálmán Olgának adott "holokausztos" interjújára emlékeztethette a hallgatókat. Fiala ugyanis a zsidós plakát veszélyére egyebek mellett azt válaszolta, teljes lefagyást okozva a beszélgetőpartnernél:
Hogy ön vizionál egy olyan folytatást, ami még nem következett be, az egyéni szociális probléma, ezt én meghallgatom, nem az én világom, de tudomásul veszem. De hogy olyan következtetéseket vonjon le, amelyekre a fantázia birodalma inkább alkalmas, mint ez a műsor, az nem az én világom, és ezt se önnek, se másnak nem teszem lehetővé.
A YouTube-videó beágyazva sajnos nem működik, a beszélgetésrészlet ide kattintva tekinthető meg 52:10-től, vagy alább VK-n, kivágva a vonatkozó rész:
(Kuruc.info)
Korábban írtuk:
Kapcsolódó: