Egy minnesotai középiskolában megszüntették az „F”, vagyis az elégtelen osztályzat használatát, mert az iskola vezetése szerint a jegy a rendszerszintű rasszizmust erősíti – írja cikkében a Daily Mail, melyet az Alapjogokért Központ szemlézett.
Az iskola a YouTube-ra feltöltött videóban mutatta be az új, rasszizmusmentes értékelési rendszert. Eszerint a teszteken 50 százalék alatti eredményekre nem kapnak osztályzatot a diákok és tíz nappal később újra próbálkozhatnak.
Zoom
Norman Bell igazgatóhelyettes arról nem beszélt, hogyan fognak eljárni, ha a diákok többszöri próbálkozásra sem teljesítik elégségesen a dolgozatokat.
Zoom
További újítás az elnyomó rendszerhez képest, hogy mostantól nem értékelhető a diákok hozzáállása, viselkedése, valamint az sem, hogy egy házi dolgozatot vagy beadandót időben megírtak-e.
„Létezik sok más mód, melyekkel ezeket a dolgokat kommunikálni tudjuk a szülők felé” – mondta Christina Pierre igazgatónő.
Az osztályozási rendszer reformjának szükségességéről Wayne Kazmierczak tankerületi felügyelő beszélt: „megvizsgáltuk, hogy a befektetett tanulás arányától függetlenül, hogyan teljesítettek a gyerekek, és arra jutottunk, hogy a színes bőrű tanulók általában rosszabb jegyeket szereznek”. Kazmierczak szerint az „osztályzatoknak a tanulók tudását kell tükrözniük, és nem magaviseletüket, illetve, hogy mennyi stressz éri őket otthonukban”.
Zoom
A Sunrise Park Middle School korábban azért került az újságok címlapjára, mert arra kérte diákjait, hogy mondják el, véleményük szerint mely társadalmi csoportoknak milyen privilégiumai vannak.