A George Soros alapította Nyílt Társadalom Alapítványok egyik vezetője, Sebastian Köhn azzal büszkélkedett a brit Guardiannak, hogy több férfival is szexuális kapcsolatba lépett a New York-i buzivonuláson, mégis az amerikai kormányt hibáztatja, amiért elkapta a majomhimlőt.
Zoom
A ratyi és a tünetei - nehéz nem arra gondolni, hogy a buzeránsok bosszantására szolgál ez a betegség (fotók: Sebastian Köhn, a Guardian szerint Kohn)
Köhn részletesen beszámolt a majomhimlő miatti "pokoljárásáról" a Guardiannek. A 39 éves, Brooklynban élő svédországi aberrált a New York-i buzifelvonulás után több férfival is közösült, majd nem sokkal ezután majomhimlőre utaló tüneteket észlelt magán. "Amikor a New York Pride június 24-én elkezdődött, tisztában voltam vele, hogy a majomhimlő egyre növekvő probléma – különösen a meleg férfiak körében –, ahogyan azzal is, hogy a városban viszonylag alacsony a megbetegedések száma. Nem értettem, hogy a tesztelési kapacitás miért annyira rossz: akkoriban a város csupán napi tíz teszt feldolgozására volt képes" – panaszolta a lapnak Köhn.
Ezt követően kifejtette azt is, hogy "több sráccal szexelt", és hogy egy hét múlva jelentkeztek nála a tünetek, úgy mint: magas láz, izomfájdalom, hidegrázás és megduzzadt nyirokcsomók. Mint írja: először koronavírus-fertőzésre gyanakodott, de a házilag elvégzett tesztje negatív lett.
Beszámolójában hangsúlyozta: a Soroshoz köthető szervezetben elsősorban a "szexuális és reproduktív egészséghez fűződő jogokkal összefüggő munkát" végez, ezért folyamatosan figyelemmel kísérte a majomhimlőjárvány alakulását, arra azonban nem számított, hogy elkapja.
– Két nappal a tüneteim kezdete után a kiütések anorektális elváltozásokként kezdődtek: fájdalmas sebekkel a végbélnyílásomon és a végbelemen. Kezdetben szúró, viszkető érzés volt. […] azt mondták, hogy enyhe lefolyású lesz, hiszen teljesen egészséges vagyok, alapbetegségek nélkül. De fogalmam sem volt, milyen rossz lesz – idézte fel a Soros-alapítvány osztályvezetője a tüneteket.
Zoom
Oltásért sorban álló fartúrók - nem akarják, hogy a megszokottnál is jobban fájjon a hátsójuk (fotó: Kena Betancur/AFP/Getty Images)
A Nyílt Társadalom Alapítványok osztályvezetőjét további betegségekre is tesztelték: kiderült, hogy a szintén szexuális úton terjedő trippert is elkapta a vonaglás utáni fajtalankodások során.
Sebastian Köhn úgy fogalmazott az esettel kapcsolatban: hatalmas kudarcnak látja az egészségügy részéről, hogy ez megtörténhetett vele, és nagyon aggódik, hogy újabb pandémia törhet ki, ráadásul a homoszexuális férfiak körében...
(MN korrigálva)
Kapcsolódó: