Folytatódik Heti progresszió című rovatunk így advent első vasárnapján a hét leghaladóbb híreivel. A beküldött cikkeket, képeket ezúton is köszönöm minden kedves olvasónknak, a nagy fordulatszámon pörgő hetiprogresszio@protonmail.com természetesen továbbra is üzemel. Induljunk is neki!
3. Hamarosan önálló cikket is szentelünk a jelenségnek – az évek során nem az első alkalommal, de a rovatban is fontos megemlíteni a legújabb "fekete innovációt" a Disney részéről. Az éppen aktuális mesehős-áldozat ezúttal Hamupipőke, akit a színész-énekes Brandy Norwood alakít majd, ráadásul nem is első alkalommal, hiszen már 1997-ben is bemerészkedett ebbe a szerepbe, jól demonstrálva, hogy a bajok bizony nem tegnap kezdődtek. Lassan már nem marad mese a Disney háza táján, amely érintetlen marad a "fekete ébredéstől".

Tiszta Hamupipőke (forrás: Wikipédia)
2. Ejj, de nehéz a katonaélet, főleg, ha történetesen a csecsen celeb-hadúr, Kadirov fia vagy. A 15 éves Adam Kadirov most tért vissza a háborúból, ahová korábban apja küldte el őt két másik kiskorú testvérével együtt. A harcok nem igazán viselték meg – ha harcolt egyáltalán – ellenben elég jövedelmező volt neki, ugyanis egy barátjával közös képen röpke 600 millió forintos Audemars Piguet Roay Oak Offshore gyémántberakásos órát villantott. A fiatalok azonban nem csak az órákat szeretik, elvileg több ukrán hadifogollyal tértek vissza a csecsen fővárosba, akiket személyesen apjuknak adtak át az otthonuknál. Hmmm... "tiszta Európa"! Bizonyára sok, csecsenekkel szimpatizáló honfitársunk "örülne neki", ha itt is ez lenne.
Zoom
Nehéz a katonaélet, óra a jutalom. Mondjuk karórával kapcsolatos szovjet történetek a második világháborúból is vannak, ahogy azt a magyarok sajnos jól tudják (forrás: Twitter)
1. A hardcore liberális kijelentéseiről ismert Alyssa Milano névre hallgató hollywoodi színésznő igen impozáns cserét hajtott végre autóparkjában. Szegény pára eddig egy Teslában nyomorgott, azonban Elon Musk mostanában rossz kisfiú volt, így "fehér gyűlölködés" miatt Volkswagenre cseréli korábbi autóját. Persze ebből a márkából is az elektromosat vette, mert az a trendi és környezetvédő, és már most "imádja" a járművet.
Mindezek után átment reklámszakemberbe is, mondván "nem tudja, a hirdetők hogyan tudnak vásárolni helyet a Twitteren" (pedig egyszerűbb, mint a Facebookon, azt mondják), majd toleráns módon "nem nyerő üzletnek" titulálta a "fehér felsőbbrendűséget", utóbbival azért merészen vitatkoznánk.
Zoom
A saját bőrszínét gyűlölő Alyssa Milano 2019-ben (forrás: Wikipédia)
A csattanó azonban még hátravan. A polihisztor színésznőt kommentek formájában világosították fel, hogy az általa újabban preferált márkát a német nemzetiszocialisták alapították, akik azért "némiképp" jobban értettek a fajvédelemhez Musknál. Sakk-matt.
Ez volt mára a Heti progresszió, jövő vasárnap pedig újfent érkezünk a következő adaggal, amelyek közül egy olvasói anyag már hét elején betárazásra kerül majd.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info