A Heti progresszió egy újabb részének segítségével tárul elénk a világ pöcegödre, ehhez kívánok mindenkinek jó szórakozást és erős idegeket! A leveleket természetesen ezúttal is köszönöm, a hetiprogresszio@protonmail.com továbbra is töretlenül működik. Indulás!
3. Kedves olvasónk válogatásával kezdjük, akinek nem éppen jól lövi be az algoritmus, milyen reklámokat zúdítson rá a Facebook. Ennek megfelelően lelkes húsevőként (mondjuk lehet, hogy éppen ezért) vegán dolgokkal bombázzák, de nős, családos ember létére a Háttér Társaság is az „előbújásra” biztatta és itt egészen biztosan nem a bújócskára gondoltak.
Zoom
A "személyre szabás" valahogy nem működik a Facebooknál...

Zoom

Zoom

Zoom
Utóbbi esetében különösen röhejes, hogy amíg ezek a reklámok szabadon terjenghetnek az éterben, a heteroszexuális, fehér, keresztény értékrend propagálása továbbra is a megvetendő, gyakorta tiltott dolgok közé tartozik a Facebookon is.
2. A most 36 éves Danny Wakefield női nemi szervekkel született, de transzmaszkulin nembinárisként határozza meg önmagát. Két évvel ezelőtt elhatározta, hogy szünetet tart a „rendkívül sikeres”, kilenc éve tartó tesztoszteronkezelésében (korábban kettős masztektómián is átesett), majd egy egyéjszakás kaland után teherbe esett. „Maszkulinitása” ellenére vállalta az anyai szerepet, no meg az apait is, ezzel rendszeresen traktálja is az emberiséget közösségi oldalain.
Zoom
A terhes "férfi"... (forrás: dannythetransdad Instagram)
Saját elmondása szerint „nem érzi magát nőnek, de az nem azt jelenti, hogy nem tudja használni azokat a szerveit, amelyekkel született”. Oké, de akkor ő most tulajdonképpen micsoda, ha olyan szerveket használ, amilyen neműnek amúgy nem érzi magát? Szerintem ő maga sem tudja.
Persze akadnak azért nehezebb percek is Danny számára. Egyszer például kilencven percen át kérlelte az illetékeseket, hogy vizsgálják meg, mert nem hitték el a bigottak, hogy terhes. Egyébiránt Wakefield végül vízben szült, erről (meg az „anya-apaságáról”) itt egy videó az erősebb idegzetűeknek, ahol a hozzászólási lehetőség amúgy ki van kapcsolva.
@dannythetransdad Had to go ahead and use this sound again. 😅 #fyp #foryou #viral #nonbinary #transgender #birthingperson ♬ Can we skip to the good part X ajwavy - AjWavy

TikTok felületével az „apa” azt akarja bemutatni, hogy egy egyedülálló transz férfi is lehet jó szülő, illetve utat akar mutatni azon „sortársainak”, akik férfinek definiálják magukat, mégis szülnek.
Hogy milyen mentális betegségei lesznek a szegény gyermekének, pár év múlva kiderül.
1. Méltó lezárása lesz a hétnek ez a két kép, melyeket olvasónk készített egy rotterdami ajándékboltban. Van itt minden progresszív ajándéktárgy, mint például azonos nemű „párokkal” ellátott képeslapok, rajzok, bögrék, de aki a hazaúton olvasni szeretne az is megtalálja számítását egy gazdagon illusztrált gender könyvvel. Árat sajnos csak a képeslapnál látni, ezt „csupán” 1 euró 95-ért lehet hazavinni, esetleg ismerősöket, barátok ijesztegetni vele szuvenír gyanánt.
Zoom
Örök emlékek Rotterdamból 

Zoom
Jövő héten folytatjuk a progresszív rohamot, addig pedig mindenki fújja ki magát!
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info