Magyar rendőrök lepték el az EasyJet gépét a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, mert egy brit férfi furcsán, agresszívan viselkedett.
A The Star című brit hírportál szerint az utasok két órát töltöttek a földön Budapesten, miután a gépük kényszerleszállást hajtott végre.
A lépésre egy férfi agresszív viselkedése miatt volt szükség. David Hector, aki családjával együtt a fedélzeten tartózkodott, a lapnak elmondta, hogy a hangoskodó férfi túl sokat ivott, és agresszívvá vált a légiutas-kísérőkkel szemben.
A járat Manchesterben szállt fel, az úti célja pedig Antalya volt, de nem tudta elérni a tengerparti várost, a gépet át kellett irányítani Budapestre, a helyi rendőrség már a kifutópályán várta a hőbörgő utast.
A szemtanú rögzítette, ahogy a magyar rendőrök megjelennek a fedélzeten, hogy elvigyék a rendbontó utast. Ő és utastársai hangos éljenzéssel köszöntötték az intézkedő rendőröket. Az akció után a gépet megtankolták, és kétórás késéssel folytathatta útját Törökország irányába.
„Az EasyJet megerősíti, hogy március 27-én a Manchesterből Antalyába tartó EZY2139-es járat Budapesten kényszerleszállást hajtott végre egy rendbontóan viselkedő utas miatt. Az EasyJet légiutas-kísérő személyzetét arra képezték ki, hogy minden helyzetet felmérjen és értékeljen, valamint gyorsan és megfelelően cselekedjen annak érdekében, hogy a járat és a többi utas biztonsága semmilyen körülmények között ne kerüljön veszélybe. Bár az ilyen incidensek ritkák, nagyon komolyan vesszük őket, és nem tűrjük a bántalmazó vagy fenyegető viselkedést a fedélzeten. Az utasok és a személyzet jóléte a légitársaság prioritása” – olvasható a cég közleményében, írja a Daily News Hungary, melyet az Index idézett.