Internetes reklámok és oldalak sodrásába illesztjük a mai Progressziót. A beküldött anyagokat hétről hétre köszönöm minden kedves kitartó olvasónknak, a hetiprogresszio@protonmail.com – szokás szerint – továbbra is töretlenül várja a témába vágó leveleket.
Ne is szaporítsuk tovább a szót, vágjunk bele!
3. Olvasónk gondolt egyet, és a Magyarországon meglehetősen népszerű gyakorikerdesek.hu oldalon egy "érzékeny témát" hozott szóba egy szavazással vegyítve. A felütés erős, provokatív, de abszolút jogos, hiszen annak ellenére, hogy a válaszlehetőségek első olvasatra talán szürreálisnak hathatnak, eljöhetnek azok az idők, amikor egyik vagy másik már nem lesz az. Addig pedig marad a nevetés.
Zoom
Ma vicc, holnap valóság?
Zoom
Olvasónk beszámolója alapján a kérdés nagyjából három percig élt az oldalon, utána "csodával határos módon" törölték.
2. Az eBay német oldalán ingyenesen rakhatja fel bárki a megunt cuccait, hogy helyet csináljon az újaknak és pénzhez jusson. Mivel is lehetne jobban ezt a "kihagyhatatlan ajánlatot" illusztrálni, mint két homoszexuálissal, akik úgy örülnek az eBay akciójának, mintha legalábbis az ötöslottó főnyereményét vitték volna el.
Zoom
Igazán "vonzó" reklám
Persze ennél az ábrázolásnál Nyugaton már mi sem természetesebb, ennek ellenére rengeteg embert háborít fel még így is a dolog. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogyha van rá jó lehetőség, a fogyasztók büntetnek, például olyan termékeket, amelyek LMBTQ-emberekkel hirdetnek.
Akinek az eBay hirdetés nem jön be és van fölös pénze, az támogathat ukrajnai macskákat is, amelyek a háború miatt ezerszám kóborolnak az országban oltatlanul, mindenféle gondozás és sterilizálás nélkül. Persze szegény macskák tényleg nem tehetnek a háborúról, de nem inkább olyan fajokat kellene óvni, amelyek mondjuk védettek és kevés van belőlük? Megjegyzem, ezt a kérdést más helyeken is fel lehetne tenni, nem kizárólag Ukrajnában.
Zoom
A helyi korrupciót ismerve reméljük, azért eljut a pénz a célig...
Egyébként a kóbor macskák természetben végzett pusztítása kisebb ökológiai katasztrófával ér fel, így az összegyűjtésük még hasznos is lehet, ám arról nem igazán derülnek ki részletek, mit tesznek velük az egészségügyi kezelések után.
1. Akit egyik sem hozott lázba a 2-es pontból, azon még segíthet egy másik kedves olvasónk is, akit a Facebook algoritmusa volt olyan kedves és bevezetett a Roma Gold ékszerek világába. Megtalálható itt minden, mi szem-szájnak ingere, még a jellegzetes vastag aranyláncokból is vásárolhat valaki, ha akar (mondjuk azt nem értem, miért egy terhes férfi emojival reklámozzák).
Zoom
Na, kinek jött meg a kedve az ékszerekhez?
Zoom
Persze a bolt nem csak ezért autentikus. Szigorúan a maximális hitelesség jegyében a hirdetések tele vannak helyesírási hibákkal, amelyek természetesen csak a "nyelvtan nácik" szemét szúrhatják.
Zoom
Zoom
Nos, én ezekkel a "kihagyhatatlan ajánlatokkal" búcsúzom mára, jövő vasárnap érkezik egy újabb adag progresszió.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info