Tiktok-videóban fakadt panaszra Gáspár Győző, amiért sokáig tartott megbüntetni szabálytalan parkolás miatt. A videóból az nem derül ki, hogy "Győzike" vett-e parkolójegyet, az viszont egyértelműen látszik, hogy egy belvárosi sarkon áll, írja a Telex.
Zoom
Viktor, Győző, két jó barát, együtt hiszik azt, hogy nekik mindent szabad (fotó: Instagram)
A kocsijában ülve, a vele szemben intézkedő rendészekről azt mondja:
Itt ülök a kocsiban és most húzzák az időt tíz perce, hát kurva jó! Kurva jó! Rég elmehettem volna, de feltartanak.
@gaspargyozo_official
 
♬ eredeti hang - Gáspár Győző
Az eset Terézvárosban történt, a kerület polgármestere, Soproni Tamás szerint pedig "Győzike"
jobban tette volna, ha a videó feltöltése helyett inkább elszégyelli magát, és bocsánatot kér. A hírnév ugyanis nem jár extra jogosultságokkal, sokkal inkább lehetőség arra, hogy a társadalmat jobbá tegye. Sőt inkább morális kötelesség.
Soproni szerint amúgy a sportautóval járó "Győzike" sokkal nagyobb büntetést érdemelt volna, hiszen a jövedelméhez és a vagyonához képest a néhány tízezer forintos bírság eltörpül, így az nem fogja elrettenteni. A polgármester azt mondja: a szabálytalankodó sofőrök autójának értéke alapján, vagy a sofőr jövedelme/vagyona alapján kellene a büntetési tételeket meghatározni.
Magyarországon nagy divatja van annak, hogy a hírességek és a gazdagok magasról tesznek a KRESZ betartására, legutóbb a szintén erőforrás "L.L. Junior" "adott egy kisebb gázfröccsöt" a Petőfi hídon.