Az OpenAI lerántotta a leplet új GPT-4o AI modelljéről, amely valós idejű, hangalapú, képes, valamint szöveges interakcióra is képes, ráadásul mindezt ingyenesen, mindenki számára elérhetővé teszi a cég a következő hetekben.
Zoom
Illusztráció: readwrite.com
Az OpenAI, a ChatGPT fejlesztője bejelentette az új GPT-4o AI modell elindítását, amely valósághű hangalapú beszélgetésekre és szöveges, valamint képi interakciókra képes. Az új modell lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beszéljenek a ChatGPT-hez, és késedelem nélkül, valós idejű válaszokat kapjanak, valamint hogy megszakítsák a ChatGPT-t beszéd közben, ezzel még inkább valósághűvé téve a beszélgetést, írja a Portfólió.
Az alábbi bemutató videóban a ChatGPT valós időben fordít angol és a spanyol között:
A sci-fi ott kel igazán életre, amikor két AI elkezd beszélgetni az alábbi videóban, egy ponton még énekelnek is:
Sam Altman, az OpenAI vezérigazgatója blogbejegyzésében kiemelte az újítás jelentőségét, összehasonlítva azt a filmekből ismert mesterséges intelligenciával.
Az OpenAI technológiai vezetője, Mira Murati az eseményen elmondta, hogy az új modellt ingyenesen kínálják majd, mivel költséghatékonyabb, mint a vállalat korábbi modelljei. A GPT-4o fizetős felhasználói nagyobb kapacitáskorlátokkal rendelkeznek majd, mint a cég ingyenes felhasználói - mondta. Murati emellett arról is beszélt, hogy érkezik a ChatGPT asztali alkalmazása, és a felhasználói felületet is frissítik, valamint letisztultabbá teszik.
A GPT-4O modell a következő hetekben lesz elérhető a ChatGPT-ben - közölte a vállalat.
A teljes eseményről az adás alább érhető el: