Talán nincs olyan ember a földön, aki ne hallotta volna a XX. század legnagyobb szexszimbólumának nevét, és egy fotóról ne ismerné fel Marilyn Monroe arcát. Mítosza napjainkig nem halványodott, tündöklése és bukása, magánélete és karrierje a mai napig a nyomtatott és elektronikus sajtó témái között szerepel, rejtélyes halála pedig találgatások véget nem érő sorát indította el. 
A közelmúltban napvilágra került tények Monroe életében egy eddig ismeretlen szálat tárnak fel: az irányított tömegtájékoztatás cinkos hallgatása ellenére ma már tudjuk, hogy az amerikai kormányzati körökkel, a hírszerzéssel és a titkosszolgálatokkal bizalmas viszonyt ápoló hollywoodi zsidó maffia manipulálta, és saját céljai elérése érdekében kegyetlenül felhasználta Marilyn Monroet.
Az amerikai szervezett bűnözés egyik legnagyobb alakja Al Capone mellett vitathatatlanul a zsidó Meyer Lansky volt. 
Lansky 1902-ben született Oroszországban, családjával 1911-ben érkezett az Egyesült Államokba.
A fiatal bevándorló első nagy dobása az volt, amikor 1931-ben megszervezte Salvatore Maranzano maffiavezér meggyilkolását, s mire 26 éves lett, már ötször volt letartóztatva különféle bűncselekmények elkövetése miatt, de egyik alkalommal sem ítélték el.
Részvételével jött létre az alkoholcsempészet koordinálására szakosodott keleti szindikátus, melynek első országos elnöke Lucky Luciano volt.
A második világháború alatt Lansky közvetítő feladatokat látott el az alvilág és az amerikai haditengerészet között. Luciano ekkor börtönben volt, és a háború utáni szabadlábra helyezését követően hazaküldték Olaszországba azzal, hogy soha többé ne térjen vissza az Egyesült Államokba. 1950-re a bűnözői szindikátus egyedüli vezetője Meyer Lansky lett.
Hosszú pályafutása alatt Lansky nagy összegekkel támogatta Izraelt, és számos jó barátja volt a nagy hatalmú izraeli lobbiban is. Megengedte, hogy a tulajdonában lévő játékkaszinóban, a Colonial Innben a zsidó földalatti szervezet, a Haganah képviselői adományokat gyűjtsenek, és egy alkalommal azt is elintézte, hogy egy araboknak szánt fegyverszállítmányt eltérítsenek, és azt a zsidó állam számára továbbítsák.
Meyer Lansky nyugati parti kulcsembere a szintén zsidó származású Mickey Cohen volt, aki a hollywoodi zsarolóhálózat főnökeként központi szerepet játszott a szórakoztatóipar és a szervezett bűnözés különleges világában.
Cohen annak a Benjamin Siegelnek lett az utóda, akit Lansky jóváhagyásával 1947 júniusában meggyilkoltak. Siegel egyébként arról híres, hogy ő találta ki Las Vegast, a nevadai sivatagba épült kaszinóvárost.
Miután Cohen átvette Siegel helyét, aktívan részt vett az Izraelbe irányuló fegyvercsempészetben, és nagy szerepet vállalt az Izrael megsegítését szolgáló pénzadományok összegyűjtésében is.
Cohen egyik profitszerzési módszere volt szexuálisan kompromittálni Hollywood sztárjait zsarolási célból, és ő volt az, aki manipulálta Marilyn Monroe-t is.
A színésznőt az alvilági körökben jól ismert és kedvelt Frank Sinatra mutatta be John F. Kennedy elnöknek, mivel Cohen és emberei tudták, hogy Monroe varázsa hatni fog Kennedyre.
Cohen azt tervezte, hogy ügyeletes szépfiúja, Georgie Piscitelli képes lesz manipulálni és kiszedni Marilynből mindazt, amit Kennedy mondott neki. Ezzel akart nyomást gyakorolni az elnökre addig, míg Monroe és Kennedy között tart a szerelmi viszony.
Piscitelli kapta a megbízást, hogy szedjen ki Marilynből mindent, ami JFK Izraellel kapcsolatos terveire és nézeteire vonatkozik. 
Amikor ez első alkalommal nem sikerült, Cohen méregbe gurult, és azt mondta Piscitellinek, hogy elege van már Marilynből, és hogy itassa le vagy adjon neki pirulákat, de szedje ki belőle, hogy JFK-nek mik a szándékai Izrael finanszírozását illetően.
Ma már azt is tudjuk, hogy Lanksyn kívül volt még valaki, akit nagyon érdekelt Kennedy elképzelése Izraelről. A neve: Menachem Begin.
Igen, ő az a Begin, aki 1943-tól 1948-ig az Irgun Cvái Leumi nevű zsidó terrorszervezet vezetőjeként tevékenykedett. Nevéhez fűződik például az akkói várbörtön lerohanása és a jeruzsálemi King David Hotel felrobbantása is. 1977 és 1983 között Izrael miniszterelnöke, 1978-ban Nobel-békedíjat (!) kapott. 
Marilyn Monroe 1962. augusztus 5-én bekövetkezett halálának körülményeit a mai napig a kétkedés homálya övezi. A vizsgálat (természetesen) öngyilkosságot állapított meg, vannak azonban olyanok, akik szerint Monroe gyilkosság áldozata lett.
Annyit mindenesetre kijelenthetünk, hogy amennyiben Monroe-t meggyilkolták, akkor arra egészen más okok miatt kerülhetett sor, mint amit a zsidó kézben lévő média sugall. A bulvárlapok azt sejtették olvasóikkal, hogy a színésznőt a Kennedy család gyilkoltatta meg azért, hogy titokban tartsa viszonyát az elnökkel és állítólagos további viszonyát az elnök öccsével, Robert Kennedy igazságügyminiszterrel.
Azt biztosan tudhatjuk, hogy ha Marilyn Monroe valaha is nyilvánosságra hozta volna, hogy Mickey Cohen arra használta, hogy kiszedje Kennedyből, hogy elnökként milyen politikát akar folytatni Izrael Állammal, akkor az fényt derített volna JFK és Izrael feszült viszonyára, amit az amerikai-izraeli lobbi nem engedhetett meg magának.
Monroe csak egy kicsi pont, egy bábu volt a zsidó-amerikai bűnszövetség sakktábláján, akit - ha úgy hozza az élet - bármikor el lehetett  tüntetni, ki lehetett iktatni. 
Ahogy egyre több adat és információ kerül napvilágra, annál inkább úgy tűnik, hogy Monroe halálában az amerikai zsidó bűnszervezet és egy későbbi izraeli miniszterelnök bűnössége is tetten érhető.
Persze amiről az újságban nem olvasunk, amit nem látunk a tévében, amit nem hallunk a rádióban, az számunkra gyakorlatilag nem létezik, hiszen nem tudunk róla.
Az igazság azonban mindig utat talál magának. 
Ha nem is azonnal, de évek, évtizedek múlva helyet követel magának, és eloszlik a hazugság sötét fátyla. 
Ahogy a kommunizmus megszületésének valósága, a holokauszt meséje, a Kennedy-gyilkosság kitalált magyarázata, az iraki tömegpusztító fegyverek fenyegető réme vagy éppen Marilyn Monroe halálának rejtélye is lassan a helyére kerül.
George Komor