A Jobbik vezetői a sajtóból értesültek a napokban Kiszely István múltjáról, és tegnap (szerdán) szembesültek az ezt alátámasztó bizonyítékokkal. Ezek alapján a párt elnökségi ülésén mindenki egyhangúan amellett volt, hogy tarthatatlanná és vállalhatatlanná vált Kiszely főigazgatósága, hiszen az erkölcsi felháborodás mellett az ügy a komoly missziós szerepet betöltő Attila Király Népfőiskolának is károkat okozhat - tudta meg a Kuruc.info jobbikos forrásokból.
A Jobbik ugyanakkor nem hozhat döntést a népfőiskola személyi ügyeiben, így elindult a konzultáció a népfőiskolát irányító csapat tagjaival. Kiszely István állítólag jövő héten jön haza külföldről, így vele a személyes egyeztetés nem sikerült, addig viszont senki nem akart lépni, tekintettel arra, hogy a párt megítélése szerint Kiszely a magyarság múltjával kapcsolatban komoly eredményeket tett le az asztalra.
A volt besúgó és történész magánúton jelezte, hogy ha a bizalom meginog benne, a népfőiskola további zavartalan működése érdekében hajlandó lemondani.
A Jobbiknál ezennel, úgy tűnik, megingott (más kérdés, hogy korábban is utánanézhettek volna, de jobb későn, mint soha).
Kuruc.info