Ha a bűnöző zsidó vagy cigány, akkor nem szólnak a faji vagy vallási hovatartozásáról. Rosszabb esetben magyarnak vagy - amint ezt a Magyar Katolikus Rádió tette - lengyelnek (pontosabban olyan "származásúnak" -a szerk.) mondják. A vallásos rádió vasárnap 13,30 órás híreiben azt mondta: „Svájcban letartóztatták Roman Polanski lengyel származású filmrendezőt.”
Friss:
A Magyar Katolikus Rádió csak azt nem közölte a hallgatóival, hogy Roman Polanski nem lengyel származású, hanem zsidó (annak is vallja magát), és hogy valójában miért tartóztatták le. Egyébként Polanski Raymond Liebling Ryszard néven Párizsban látta meg a napvilágot.

Polanski az amerikai bíróságon

Nos, mi szívesen kiegészítjük a Magyar Katolikus Rádió befejezetlen hírét, mégpedig a héber nyelvű Jediot Áháronot című napilap portáljára hivatkozva: „Polanski lengyelországi zsidó, aki a bíróságon 1977-ben beismerte, hogy megerőszakolt egy kiskorú lányt, de egy évvel később, amikor letöltendő börtönbüntetésre ítélték, az Egyesült Államokból Franciaországba szökött. Amerikába azóta sem tért vissza, még A zongorista című filmjéért odaítélt Oscar-díj átvételére sem”, írja az izraeli lap.
A most 76 éves Polanski szombaton érkezett Svájcba, hogy átvegye a Zürichi Filmfesztivál által odaítélt életműdíjat, de a helyi rendőrség az amerikaiak kérelme értelmében azonnal letartóztatta.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info
Korábban írtuk: Őrizetbe vették Svájcban a Polanski névre hallgató pedofil zsidót
Amerikai elfogatóparancs alapján Svájcban őrizetbe vették Roman Polanski filmrendezőt szombaton este - jelentették be a zürichi filmfesztivál szervezői.
A Franciaországban élő zsidó a zürichi filmfesztiválra utazott Svájcba, hogy átvegye az "életművéért" járó díjat vasárnap este. Az Egyesült Államok által még 1978-ban kiadott elfogatóparancs alapján vették őrizetbe a 76 éves pedofilt.
Polanskit 1977-ben tartóztatták le Los Angelesben, miután egy 13 éves kislány szülei feljelentést tettek ellene. Polanski elismerte, hogy jogellenesen szexuális viszonyt létesített a kislánnyal, de az ítélethirdetés előtt megszökött az Egyesült Államokból Európába. Azóta Franciaországban él, és egyszer sem tette be a lábát az Egyesült Államokba.
(MTI korrigálva)