Semmit Isten nélkül címmel jelent meg könyv Marian Cozma, az MKB Veszprém sportklub és a román kézilabda válogatott februárban meggyilkolt tagja emlékére.
A 2000 példányban megjelent, 145 oldalas könyvet múlt héten mutatták be Veszprémben, a kiadványt Baróti Judit, a bukaresti magyar nyelvű középiskola magyar irodalom tanára, valamint Darcsai István és Donát Tamás veszprémi újságírók jegyzik. A könyv - amely jövőre Romániában is megjelenik - címéül Marian Cozma hitvallását, jelmondatát választották, ami a bal karjára volt tetoválva: Nihil sine Deo, azaz Semmit Isten nélkül.
A könyv kapcsán Mocsai Lajos, a veszprémi csapat vezetőedzője így nyilatkozott:
- Nagyon intenzíven átéltük azokat a heteket, de az új szezonban megpróbáltuk lezárni, ami történt. Ez azonban nem sikerült. Az emlékmű, ami bent áll az öltözőben, mindenki számára a mai napig nagyon megrendítő. Nem tudjuk feldolgozni az eseményeket és a Marian halálával keletkezett sebeknek még évek kellenek, amíg begyógyulnak. Ezzel a könyvvel egy fontos kulturális érték jött létre, egy morális tartást adó és morális értékeket felvonultató kiadvány, amelyben mindenki megtalálja a maga tanulságát - mondta Mocsai Lajos.
(Samsung Sport)