Az izraeli Éli Esed a napokban a Jobbik vezetőségének föltérképezésére dolgozott ki akciótervet a Moszád nevű izraeli titkosszolgálat számára. A tervet a Kuruc.info leközölte magyar nyelven, mire Éli Esed izraeli honlapjára elkezdtek áramlani a Magyarországról érkező angol és magyar nyelvű „jókívánságok”. Az akcióterv kidolgozója perceken belül levette a kommenteket, és helyükre héber nyelvű üzenetet tett ki, s egyben fölszólította a Jobbikot az ideológiai vitára.

Íme az üzenet:

Úgy tűnik, hogy szerény munkám komoly érdeklődést váltott ki a Jobbik berkeiben, s ezért vették a fáradságot és lefordították magyarra. Még a fényképemet is kitették hozzá. Nem tudok magyarul, ezért számomra az sem világos, hogy mit írnak. Föltételezem, azt közlik az olvasóikkal, hogy a Moszád embere vagyok. Mindenesetre köszönöm a megjelentetést.

Jó tudni, hogy most már Magyarországon is tudnak a létezésemről. Csak arra lennék kíváncsi, hogy mit tesznek ezek után. Bérgyilkosokat küldenek rám? Föltételezem, hogy ilyen célra van elég pénzük.

Drága Jobbikos Barátaim! Kérem, mostantól erre a portálra csak angolul vagy héberül írjanak. A más nyelven küldött üzeneteket ugyanis azonnal letörlöm, mert nem értem azokat. S ezenkívül kérem, hogy elfogadható szintű üzeneteket küldjenek, mert a trágár tartalmúakat törlöm.

Ha vitát szeretnének kezdeményezni velem a nézeteikről, ám legyen... De csakis angolul vagy héberül.

Éli Esed