Éli Esed Biblia-kutató, irodalomtörténész, író, újságíró és a tudományos-fantasztikus irodalom szakértője akciótervet ajánl a Moszád nevű izraeli titkosszolgálatnak a Jobbik Magyarországért Mozgalom vezetőségének föltérképezésére, osztályozására és az esetleges gyenge láncszemek fölkutatására és fölhasználására. A történetet komolyan kell venni, mert Éli Esed nem egyszer kérkedett már azzal, hogy a Moszád az ő ötletei alapján hajtott végre sikeres akciókat Izrael határain túl.


Éli Esed

Mindenesetre Éli Esed olyan durva módon fenyeget meg egy törvényesen működő magyarországi politikai pártot, hogy az üggyel a Nemzetbiztonsági Hivatalnak is foglalkoznia kellene.

Éli Esednek a világhálón is olvasható Jobbik-ellenes akcióterve annyira döbbenetes, hogy azt teljes terjedelmében, szóról-szóra lefordítjuk, és, ahol szükséges, ellátjuk zárójeles magyarázatokkal.

Mit lehet tenni a Magyarországon uralomra jutó fasiszta párttal?

Mit lehet tenni a fasiszta és náci pártokat leutánzó párttal, amikor fönnáll a veszélye annak, hogy ez a párt hatalomra kerül Magyarországon?


(Éli Esed
akciótervének első bekezdésében, a Jobbik logója alatti első, piros betűs hivatkozással a Moszád izraeli titkosszolgálat honlapjára irányítja az olvasót, a második piros betűssel a Wikipedia Jobbikot bemutató angol nyelvű változatára, míg a harmadik piros betűs hivatkozással a Vona Gábort bemutató héber nyelvű Wikipediára hívja föl a figyelmet – J.K.)

Emlékeztető a Hírszerző és Különleges Feladatok Intézetének (ez nem más, mint a Moszád – J. K.)

A figyelmükbe ajánlom, hogy Magyarországon igen jelentős sikert ért el a választásokon a Vona Gábor vezette Jobbik nevű szélsőjobboldali párt.

Fönnáll a veszélye annak, hogy ez a párt a jövőben hatalomra jut Magyarországon. Egy ilyen párt hatalomra kerülése rendkívüli helyzetet teremtene Magyarországon, mert a második világháború után ez az első olyan párt, amely szélsőséges és fajvédő ideológiájával tudatosan leutánozza, lemásolja Adolf Hitler náci pártját, s ez fenyegetést jelent zsidókra és cigányokra egyaránt.

Ez a párt magánhadsereget (a héber szövegben itt a hivatkozás a Magyar Gárdát ismertető angol nyelvű Wikipedia-oldalt jelöli) is létrehozott, amely veszélyt jelent Magyarország lakosaira és a szomszédos országokra.

Föl kell tennünk a kérdést: Valóban veszélyezteti-e Magyarország zsidó és cigány lakosságának létét ez a párt és annak ideológiája? Veszélyezteti-e más országok zsidó és cigány lakosságának létét?

A párt hatalomra jutása látszólag magyar belügy, de mindjárt nem lesz az, ha az elkövetkező időszakban kiderül, hogy emberei már kifejlesztették, vagy majd kifejlesztik azt az ideológiát, amely a németországi náci párt, a kambodzsai Vörös Khmer és a hozzájuk hasonló modell alapján veszélyezteti zsidók, cigányok és más kisebbségi csoportok létét.

Javaslom, hogy ezt a témát vizsgáljuk meg a párt aktivistáinak kategóriákba történő besorolása alapján:
1. A szokványos pártaktivista

Olyan szokványos ember, aki a politikával csak egyéni céljainak elérése érdekében foglalkozik, s nem lép föl obszcén módon a zsidók és a cigányok ellen.

Az ilyen aktivistáktól – s ők képezik a nagy többséget – általában el lehet tekinteni.

2. A ravasz cselszövő

Ebbe a kategóriába tartoznak a párt szélsőséges aktivistái, akik egyértelműen hajlamosak az agresszivitásra, sőt, a tömeggyilkosságra is.

De a bűnbandák gengsztereihez hasonlóan agresszivitásuk és szélsőségességük kizárólag személyes mérlegelésből és önző érdekeikből fakad, s nem kimondottan ideológiai megfontolásból.

Miután ezeket az embereket beazonosítottuk, lehet velük egyezkedni abban az esetben, ha a párt később tömegek életét veszélyeztetné. Az ilyen embertípusra a náci párton belül jó példa Hermann Göring, aki tömeggyilkos volt ugyan, de mindezt nem fanatikus ideológiai meggyőződésből tette, hanem hideg számításból. Vele lehetett egyezkedni.

3. Az őrült fanatikus

Ha a Jobbik pártban vannak ilyen őrült fanatikusok, ők a „zsidó-cionista-cigány összeesküvés” obszcén ideológiája által megszállott ideológiai aktivisták, akik kizárólag azért tevékenykednek, hogy megakadályozzák Magyarország megsemmisítését.

Obszcén meggyőződésük miatt természetesen ezen utóbbiak mindegyik típus közül a legveszélyesebbek, mert hitük nevében tömeggyilkosságra is hajlandók, s, ellentétben a „ravasz cselszövőkkel”, velük semmiről nem lehet tárgyalni.

Mindenesetre nem a tárgyalás az, amivel velük eredményt elérhetünk.

Meg kell jegyeznünk, hogy egy pártaktivistának a fentebb leírt azonossága változhat. Példának okáért említjük Heinrich Himmlert, a náci párt „őrült fanatikusának” prototípusát, aki ideológiai alapon megszervezte és irányította a népek irtását, de élete utolsó hónapjaiban meglepetésre „ravasz cselszövővé” vált, és megpróbált valamilyen egyezségre jutni a szövetségesekkel, hite kevésbé fanatikus lett, vagy látszólag el is tűnt...

Himmlerrel ellentétben a náci párt propagandistája, Joseph Goebbels, aki karrierjét „ravasz cselszövőként” kezdte, s Göringhez hasonlóan ő sem volt antiszemita, az életét „őrült fanatikusként” fejezte be. Goebbels-t a saját propagandája győzte meg, s meggyőződéséért az öngyilkosságra is hajlandó volt.

Javaslatok

Javaslom, hogy a Jobbik párt megerősödése miatt az Izraelt képviselők Magyarországon és másutt mostantól igyekezzenek fölmérni, hogy a Jobbik párt vezetői és kiemelkedő aktivistái közül kik sorolhatók be a fent említett kategóriákba, s ennek megfelelően kell őket osztályozni.

Amennyiben ez a párt a fentebb fölvázolt, vagy egyéb őrült konspirációk szellemében nyilvánul meg, s ezzel valós veszélyt jelent Magyarország zsidóságára és cigányságára - esetleg más országok zsidóságára és cigányságára is -, akkor két párhuzamos síkon kell működnünk:

1. A párton belül titkos kapcsolatot kell teremtenünk azokkal a „ravasz cselszövőkkel”, akik a pénzen és a hatalmon kívül semmi másban nem érdekeltek.

Ezeket az embereket mint belső „ellenőrző, befolyásoló tényezőket” kell alkalmaznunk a céljainknak megfelelően, valamint, ha szükség lesz rá, a párton belüli trójai falovakként.

2. Az „őrült fanatikusok” szigorú és pontos nyomon követése. Azokról van szó, akik ideológiájuk és konspirációs érzetük miatt ezreket, milliókat szeretnének legyilkolni azért, hogy a világot „tisztább hellyé” változtassák.

Az utóbbiakkal, mint fentebb megállapítottuk, nem lehet semmiféle egyezségre jutni, s ezért ezeket állandó titkos ellenőrzés és megfigyelés alá kell vonni.

A Jobbik párt emberei föltételezhetően tudomást szereznek arról, hogy érdeklődünk utánuk.
De föltételezhetően ők saját maguk sincsenek tisztában azzal, hogy közülük ki melyik csoportba tartozik. S ezt a helyzetet ki lehet használni...

Fordította: Júszef el-Kudszi – Kuruc.info