Óriási színjátékot játszott el a Fidesz idén márciusban, amikor a légterünkben lelepleződött izraeli kémrepülőgépek kapcsán hevesen támadta az MSZP-kormányt, magyarázatot követelve. Az izraeli légierő két, első ránézésre civil küllemű felderítőgépe – a látszatra sem adva – elektronikus porszívóként több száz kilométeres távolságból gyűjtött be minden elektromágneses sugárzást, legyen az mobiltelefon, wifi, rádió- vagy radarjel. Alább folytatódik a Magyar Jelen cikke.

Az időközben letartóztatott eclipses maffiafőnökök még szabadlábon - ők csak kis csavarok a gépezetben

Izrael a választások miatti fordulat és a kéthetes rágalomhadjáratot megelőzően 31 százalékon is mért Jobbik megerősödése miatt esett kétségbe. A kémrepülőgépek berepülése következtében gyakorlatilag egész Magyarország (minden információs rendszerével együtt) az izraeli titkosszolgálat, a Moszad kezébe került. A félkegyelmű MSZP-s külügyminiszter és az alkoholista honvédelmi miniszter nem is értette, hogy mi történt. Végül kiderült, hogy a berepülési engedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóság adta meg az izraelieknek. Törökország és Bulgária – amelyeken ide jövet átrepültek az izraeli gépek – döbbenten konstatálták, hogy Magyarország és Izrael politikai vezetése már arra sem ügyel, hogy előbbi ország legalább külsőségeiben egy független állam, s ne egy zsidó gyarmat képét mutassa. Vizsgáljuk hát meg közelebbről a Nemzeti Közlekedési Hatóságot (NKH), amelynek titkosszolgálati és belügyi kapcsolatai is vannak, s amelynek stratégiai főigazgatója, Eiselt György a Fideszhez és az MSZP-hez is kötődik, egyben Pintér Sándor korábbi és jelenlegi belügyminiszter embere és évtizedes jó barátja.
Az izraeli kémrepülőgépeknek az engedélyt suttyomban kiadó NKH-s Eiselt György információink szerint az izraeli titkosszolgálat, a Moszad szolgálatában áll, s ennek köszönheti érinthetetlenségét is. Ezt a tényt ugyan a lapunknak nyilatkozó forrásunk értelemszerűen névvel nem tudja alátámasztani, de a cikkünkben most bemutatásra kerülő egyéb bizonyítékok és az a tény, hogy Eiselt György a kémrepülők és több büntetőügy ellenére az MSZP-kormány megdöntése után az új, immáron Fidesz-kormány Belügyminisztériumában helyettes államtitkár lett, bőven elegendőek.
A kulcsfigura Pintér Sándor embere
Kénytelenek vagyunk egy kicsit visszamenni az időben, történetünk ugyanis ismét jól bizonyítja, hogy az elmúlt 20 évben egy tökéletesen összefüggő politikai maffia irányította Magyarországot, s ebben a bűnszervezetben ugyanúgy benne volt valamennyi parlamenti párt (egyelőre a két újat, a Jobbikot és az LMP-t kivéve). A kulcsfigura tehát Eiselt György, aki már az 1998 és 2002 között regnáló Orbán-kormány idején is helyettes államtitkár volt a sajtóhírek által az alvilággal hírbe hozott Pintér Sándor vezette Belügyminisztériumban. Eiselt szeret a háttérben maradni és onnan irányítani. Mindenesetre a jelek szerint Pintér Sándor meg volt elégedve régi barátjával, mert Eiselt a fizetésén kívül 2002-ben (!) összesen közel 12 millió forintot kapott jutalom és egyéb pénzbeli juttatás címén az államkasszából. Lapunk informátorai elmondták, hogy Eiselt már ekkor nagy figyelemmel kísérte az egyik legnagyobb államivá tett biznisz, az eredetiségvizsgálat alakulását, s kezdettől fogva szeretett volna minél nagyobb szeletet kihasítani magának az évente milliárdos forgalmú üzleti tortából. Izraelita kapcsolatainak köszönhetően Eiselt a 2002-es kormányváltás után a szocialista érában még két évig a helyén maradhatott. A minisztérium után rögtön az Eclipse cégcsoporthoz csapódott, s hasznosítani kezdte a Belügyminisztériumból kilopott technológiai leírásokat, szerződéseket, módszereket. A kapcsolódási pont ismét Pintér Sándor, Eiselt mindenkori főnöke volt. Az Eclipse Zrt. mögött ugyanis nemcsak az MSZP legbelső köreihez tartozó személyek, hanem maga Pintér Sándor is ott áll. Eiselt ellen a kicsempészett információk miatt már 2004-ben büntetőügy indult szolgálati és üzleti titoksértés gyanújával, Eiselt azonban megúszta az ügyet, ahogy mostanáig minden mást is. Ekkortól kezdve Eiselt azért lobbizott, hogy az Eclipse Informatikai Zrt. – amely mögött fideszes és szocialista politikusok egyaránt állnak – helyzetbe kerüljön. Mivel ekkor már MSZP-SZDSZ-kormányzat volt, értelemszerűen a balliberális oldal sietett Eiselték segítségére, s az eredetiségvizsgálatot állami felügyelet alá vonták, magyarul államosították. Az Eclipse Zrt-t, mint a tényleges szakmai munkát végző eredetiségvizsgáló cégek és az állam közötti informatikai rendszer működtetőjét betolták az üzletbe, s ezért a teljes árbevétel 32%-a járt neki. Ez már így is milliárdos jövedelem volt, pedig e mögött szinte semmilyen teljesítmény nem állt, hiszen még, amit felmutattak, azt is az eredetiségvizsgáló cégektől lopták korábban a Belügyminisztériumon keresztül. Eiselt és a mögötte álló Eclipse Zrt. azonban túlságosan mohó volt.

A Gyurcsány-kormány Eiselt Györgyöt 2007-ben nevezte ki a Nemzeti Közlekedési Hatóság stratégiai főigazgatójává és az Eclipse Zrt. ezt követően nyert meg egy közel 7 milliárd forint értékű közbeszerzést, amelyet – mint az összes többi Eclipse-esetnél – nemzetbiztonsági érdekre hivatkozva titkosítottak. A cégcsoport pedig hálás volt Eiseltnek: nemcsak pénzelte, telefonokat biztosított neki, de luxusautót is bérelt a számára. Lapunk birtokába kerültek az erről szóló bizonyítékok. Az Eclipse Zrt. egy Mercedes Avantgarde típusú, német rendszámú gépkocsit bérelt Eiselt számára. Minderről az Eclipse Zrt. jogi képviselője, Fintha-Nagy Ádám a Figyelő című lapnak azt nyilatkozta, hogy az Eclipse nyilvántartásai között nem lelhető fel olyan, a cég által aláírt dokumentum, amely bármilyen általa bérelt személygépkocsi használatát Eiselt György részére átengedte volna. Fintha-Nagy hozzátette: "Ügyfelem álláspontja szerint ha létezik is ilyen dokumentum és az valóban a Figyelő hetilap birtokában van, akkor az tartalmilag manipulált, és nem azonos tartalmú az ügyfelem által kötött bérleti szerződéssel." A jogi képviselő az ügyben felvette a kapcsolatot a bérbe adó cég képviselőivel, és, mint írta, megkísérli a Figyelő hetilap által hivatkozott dokumentumokat is beszerezni, ezt követően pedig az ügyben büntetőfeljelentést kíván tenni. Nos, nem kell fáradnia, mert a Magyar Jelen birtokában vannak nemcsak a kölcsönadási szerződések, átvételi jegyzőkönyvek, de féltucatnyi magyarországi szerviz számlája is, amelyen világosan ott szerepel Eiselt György neve és a Mercedes adatai. Sőt, az egyik németországi autópálya kamerája által készített fénykép is lapunk birtokába jutott, amelyen Eiselt György látszik, miközben a Mercedes-t vezeti. Tucatnyi bizonyítékunk közül e kettőt – a Figyelővel ellentétben – mi közszemlére is tesszük, hogy lássák az olvasóink, hogy az Eclipse Zrt. képviselője hazudik, mint a vízfolyás. Sőt, lapunk birtokába került több nemzetbiztonsági okokra hivatkozva titkosított szerződés is, amelynek köszönhetően az Eclipse újabb és újabb állami megrendelésekhez jutott, s ami különös, hogy ezekkel egy időben a parlament a jogszabályokat úgy alakította, hogy azok mindig az Eclipse-nek kedveztek több száz kisvállalkozóval szemben.

Részlet a titoktartási nyilatkozatból, amely az Eclipse és Eiselt György között köttetett

Eiselt a Mercedesben a németországi autópályán

A cégcsoport mohósága idén vezetett bukáshoz. Öt cégcsoport, akik korábban a gépjármű-eredetiségvizsgálati piac meghatározó szereplői voltak, ez év januárjában ugyanis feljelentést tettek hivatali visszaélés, gazdasági titok megsértése és hűtlen kezelés miatt. A feljelentés lapunk információi szerint 2010. január 22-én érkezett meg a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalhoz, s nemsokára meg is indították a nyomozást. Az Eclipse tavaly december 31-én, tehát szilveszterkor, rendkívül hirtelen kötött szerződést a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalával arra, hogy az átalakuló eredetiségvizsgálati rendszerhez szükséges szoftvert módosítja és öt éven át üzemelteti. A rendszert az állam részéről a már jól ismert, Eiselt-féle Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) működteti. Eközben szilveszter előtt pár nappal az eredetvizsgálattal foglalkozó piacvezető cégek felszólítást kaptak a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalától, amelyben felszólították őket, hogy 1 (azaz egy) napon belül írásban, nyilatkozatban közöljék, hogy elfogadják-e az új feltételeket, amelyek egyébként a cégeknek jelentős árbevétel-csökkentést is jelentettek. Az állam tehát gyakorlatilag monopolhelyzetet teremtett, s miközben az eredetvizsgáló cégeket elkezdte kiszorítani a piacról, az Eclipse Zrt-t 6.187.500.000 (azaz hatmilliárd-egyszáznyolcvanhétmillió-ötszázezer) forint bevételhez juttatta a titkosított „közbeszerzési” pályázaton. Tette ezt a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala úgy, hogy a megvásárolt technológiai módosítást az eredetiségvizsgáló társaságok ennél lényegesen alacsonyabb áron tudták volna leszállítani, de más pályázó hiányában árversenyre nem kerülhetett sor. A társaságok ezért hűtlen kezelés miatt tettek följelentést. Mielőtt tovább lépnénk, érdekes megvizsgálni az Eiselt-féle NKH-val együttműködve az Eclipse-t kiszolgáló Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának vezetőjét. Ő nem más, mint Ignácz István, korábbi Pest megyei rendőrfőkapitány. Ignácz István dandártábornok Gyurcsány Ferenc és Bene László országos főkapitány bizalmi embere volt, az ő megbízásukból vezette 2006 őszén a tévészékház ostroma miatt felállt vizsgálóbizottságot, de a vizsgálat eredményéről a sajtónak sohasem volt hajlandó beszélni.
Miután a feljelentésnek hála az ügyészség vizsgálódni kezdett, kiderült, hogy az Eclipse annyira mohó volt, hogy az államtól kapott sok milliárd forint után még az áfát sem akarta visszafizetni, ezért fiktív számlákkal operált. A cégcsoport nemcsak az MSZP-t és a Fideszt tudhatta maga mögött, de a titkosszolgálatokat is (akik a titkosított szerződéseket egyedüliként vizsgálhatták volna, de valamiért nem akarták), ezért túlságosan elbízták magukat. Idén márciusban Budapesten és Pest megyében egyszerre 20 helyen rontottak a kommandósok az Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt. irodáira, vezetőinek lakására és az ügyben fiktív számlákat kiadó cégek tulajdonosaira. Egymázsányi irat és nyolc előállítás, majd hét őrizetbe vétel lett a vége. Egyelőre. Az áfacsalás mellett többmilliárdos pénzmosás alapos gyanúja is felmerült. Így a „maffia"-törvény alapján azonnal zárolták is a gyanúsítottak vagyonát és bankszámláit mintegy egymilliárd forint értékben. Lefoglaltak többek között egy 100 milliós Ferrarit, illetve Porschét is, egy Lamborghinit pedig keresnek.
A gyanúsítás alapján az elkövetői kör 2007–2009-ben 15 milliárd forintnyi informatikai beszerzés ellenértéke után nem fizette meg az áfát – 3 milliárd forintot –, amit fiktív számlákkal eltüntettek.
Lapunk értesülései szerint az Eredetiség Ellenőrzés a Gépjárműbűnözés Ellen Egyesület nevében dr. Mándi Sándor időközben a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának vezetőjét, Ignácz István dandártábornokot is feljelentette hivatali visszaélés, bűnpártolás, hűtlen kezelés és okirathamisítás miatt. Ennek ellenére Ignácz májusban a sajtónak nyilatkozva tagadta, hogy eljárás folyna ellene. Ezzel szemben lapunk birtokában van a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal dokumentációja, amely szerint 2010. április 14-én regisztrálták a feljelentést.
Eddig ez az ügy „csupán” az MSZP és a Fidesz legmagasabb köreihez vezető politikai és gazdasági maffia egy újabb piszkos üzletelése lenne. Ami azonban az Eclipse vezetőinek letartóztatása és a kormányváltás óta történik, már túlmegy minden határon. A (még az országgyűlési választások előtti) letartóztatás ellenére ugyanis az állam részéről senki sem mondta fel az Eclipse cégcsoporttal kötött szerződéseket, sőt a börtönből (vélhetően hamis aláírásokkal, az okirathamisítást is elkövetve) választottak új vezérigazgatót az előzetes letartóztatásban lévő Deák Endre helyett, ráadásul új bankszámlát nyitottak és zavartalanul működnek tovább. Ez még a Kongói Demokratikus Köztársaságban is bűncselekmény, például zártörés lenne. A letartóztatások óta, annak ellenére, hogy büntetőeljárás folyik a cégcsoport ellen - lapunk információi szerint - csak a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala 600 millió forint közpénzt fizetett ki az Eclipse-nek. Eközben a kulcsfigura Eiselt György nem hogy belebukott volna az MSZP-kormány idején elkövetett zűrös ügyeibe, de néhány héttel ezelőtt újra helyettes államtitkárnak nevezte ki Orbán Viktor kormányában az új belügyminiszter, Pintér Sándor. Van tehát bőr a pofájukon rendesen.
Kik mozgatják a szálakat?
A titkosszolgálatok is érintettek ebben a botrányban, amelyet az előző és a jelenlegi kormány is el akar tussolni. Az NBH-nál vezetik ugyanis azt az „irányadó jegyzéket”, amelyről a nemzetbiztonságilag indokolt tenderek esetén az arra érdemes cégek meghívhatóak. A listára csak olyan vállalkozások kerülhetnek fel, amelyeket az NBH átvilágított. Az már korábban is meglepő volt, hogy a kilencvenes évek végén a LaSalle brókerbotrányba és büntetőügybe keveredett Deák Endre vezette céget választják ki ilyen feladatokra (főleg annak tükrében, hogy az átvilágítások során mit művelnek a jobbikos képviselőkkel).
Igaz, Deák egy másik cégben, az Eclipse Assets Managementben üzlettársa volt Hevesi-Tóth Ferencnek, aki korábban a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot vezette. Az Eclipse körül a jól értesültek további, kilépett titkosszolgálati embereket is felfedeztek. Pintér Sándor volt belügyminiszter lánya, Pintér Hajnalka az Eclipse projektmenedzsereként szerepelt a 2009. decemberi 31-i keltezésű, 5 milliárd forintos szerződésen. Ráadásul Pintér Sándor cége, a Civil Biztonsági Szolgálat irodaházában bérelt helyiségeket az Eclipse. De az Eclipse felügyelőbizottságán keresztül az MSZP legbelső köreihez is el lehet jutni (lásd ábránkat).
Niro D. Róbert


(Nagyobb méretben itt.)